jaloux
Krop & Sind

Jalousi: Er du jaloux?

Af Line Sølvhøj Jensen 6. april 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vrede, frustration, gråd, hidsighed og en følelse af ikke at være god nok. Du kender sikkert følelsen af jalousi! Læs med her og find ud af, hvorfor du bliver jaloux og hvad, du kan gøre ved jalousien.

Måske har din veninde fundet en anden veninde, eller din kæreste kigger lidt for meget efter andre piger. Det kan også være, din søster hiver al heldet til sig, mens du selv står tilbage med det ene uheld efter det andet. Du kan være jaloux på mange måder. Lige meget, hvordan du bliver jaloux, så er det bestemt ikke rart - hverken for dig eller dem, det går ud over.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jalousi kommer som regel, fordi du i forvejen er ked af det og måske har et lavt selvværd. De fleste piger måler sig selv med andre piger og finder på den måde ting, som de ikke selv har eller kan. Mange piger oplever derfor at være jaloux på deres veninde. Selvfølgelig ønsker du hende det bedste, men du vil altså også godt være den, drengene kigger efter, se godt ud, få gode karakterer og have de der fede sko.

Læs også: Sådan tackler du din sorg.

De fleste piger kan også fæle jalousi, når de har en kæreste. Man kan nemlig blive jaloux, fordi man er bange for at miste sin kæreste. Tænk, hvis han syntes, at din veninde var mere lækker? Jalousien kan hurtigt samle sig til en knude i maven, der får dig til at ligge søvnløs om natten. Derfor er det vigtigt, at du gør noget ved jalousien.

Hvad kan du gøre ved jalousi?

Det kan være svært at få sagt, at du er jaloux, men hvis du ikke siger det, så risikerer du, både når det er din veninde og din kæreste, der gør dig jaloux, at I bliver uvenner eller værst af alt mister hinanden. Herunder giver vi dig gode råd til hvordan du bedst muligt håndterer situationen, hvis du føler dig jaloux.

Jeg er jaloux på min veninde...

Er du jaloux på din veninde, så kan du fortælle hende, hvordan du har det. Har hun fået en kæreste eller en ny veninde, kan du fortælle hende, at du føler dig lidt tilsidesat, og at du savner hende. Måske er hun slet ikke klar over, at du er jaloux, og kan tage mere hensyn til dig, når hun ved, hvordan du har det.

Tip: Har hun fået en ny veninde, kan du spørge, om du må være med, når de ses. Måske ender den nye veninde med også at blive din veninde. Har hun fået en kæreste, så har han måske en sød ven!

Husk: Det er ikke din venindes skyld, at du er jaloux, og derfor må du ikke give hende skylden for det. Måske kan du sige: "Jeg ved godt, jeg er fjollet, men jeg er bange for at miste dig som veninde, når du er sammen med andre veninder." Så vil hun ikke føle, at du bebrejder hende for noget.

Læs mere om veninde-jalousi her.


Jeg er jaloux på grund af mim kæreste...

Er du jaloux på grund af din kæreste, så kan du fortælle ham, at grunden til, du bliver jaloux, er fordi, du er bange for at miste ham. Du kan for eksempel sige til ham, at det vil betyde meget for dig, hvis han er lidt ekstra opmærksom på dig, når der er andre piger i nærheden, eller du bliver glad, hvis han kysser dig foran andre.

Tip: Når du har sagt til ham, hvordan du har det, så skal du sige til dig selv, at du ikke har grund til at være jaloux. Drenge kan nemlig godt blive trætte af, at deres kæreste hele tiden bliver jaloux. Næste gang, du føler jalousi, så snak med din veninde om det, så hun kan overbevise dig om, at du ikke har grund til at være jaloux.

Husk: Når du fortæller ham, hvordan du har det, så må det ikke lyde som om, du ikke stoler på ham. Han kan godt tro, han gør noget forkert, hvis du ikke stoler på ham. Prøv at nyde kærligheden i stedet for at tænke dumme ting. Han ville jo ikke være sammen med dig, hvis ikke du betød alt for ham!

Læs også: Har du en jaloux kæreste?

MestLæste