Mit liv

Grin med din veninde

Af Line Sølvhøj Jensen 8. juni 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er både supersjovt, men også sundt at få grineflip sammen med din veninde.

Dig og din veninde kan sikkert grine og pjatte rigtig meget, og I har sikkert jeres helt egen humor, som ingen andre forstår. Og selv om andre måske synes, at I er vildt fjollede, så er det altså bare med at grine løs, for det er faktisk rigtig sundt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Grin dig sund
Dig og din veninde har sikkert prøvet at begynde at grine, og så kan I bare ikke stoppe igen. Eller måske har du prøvet at høre andre grine, og så kan du bare ikke lade vær med at grine med. Og det er der faktisk en grund til.

Latter og smil smitter nemlig, og er du sammen med nogen, der er i godt humør, så kan du altså lynhurtigt selv blive i godt humør. Faktisk så kan latter og smil styrke dit immunforsvar, så når du griner, så er det altså en slags forebyggelse mod sygdomme.

Latter har nemlig den effekt, at du selvfølgelig bliver i godt humør, og når du er glad og har det godt, så kan du klare meget mere og bliver ikke så let irriteret over alle mulige småting. Og du kommer også til at se bedre ud med et smilende ansigt.

Læs også: Pinlige historier

Sørg for at grine med din veninde, fordi:

• I kan grine og pjatte som igen andre.

• Alting bliver sjovere, når I griner.

• I har i forvejen jeres egen humor, som kun I forstår.

• Det smitter, og I gør andre glade.

• Det er en gratis måde at styrke jeres velvære og sundhed.

Læs også: 15 ideer til sjov sommertræning

Her er syv tegn på, din veninde er sur på dig:

7tegnatdinvenindeersurdig

Plejer hun altid at svare på dine beskeder, og nu gør hun det pludselig ikke? Det kan være et tegn på, at hun er sur over et eller andet. Kan du se, at hun har set dine beskeder, kan du skrive stille og roligt til hende, hvorfor hun ikke svarer, og om I skal løse problemet, inden I bliver uvenner.
Svarer hun lige pludselig kun i korte sætninger, når I snakker sammen, kigger ned og smiler mindre? Så er der nok et eller andet galt. Hvis hun ikke vil fortælle det, bliver du nødt til at presse på, så jeres venskab ikke bliver ødelagt. Du kan for eksempel sige til, at du rigtig gerne vil vide, hvis du har gjort noget, der har gjort hende sur, så du kan gøre det godt igen.
Hvis hun pludselig går udenom dig i frikvarterne, eller hun spurter hjem, når I har fri, er der nok et eller andet i vejen. Det behøver ikke at være noget med dig, men spørg alligevel ind til det, så du ikke skal gå og tænke over det i lang tid.
Er hun begyndt at sætte dig i anden række, og i stedet hænge ud med nogle andre piger? Det kan være rigtig svært at få sig selv til at bringe det op, fordi man ikke vil lyde som den klæbrige veninde, men hvis du er vant til, at I er meget sammen, kan du sagtens tillade dig at spørge, hvorfor det har ændret sig.
Det er ikke sjovt at have en veninde, der hele tiden skal kritisere, og hvis din veninde er blevet sådan, er hun nok enten sur eller bare en dårlig veninde.
Det er aldrig okay at bagtale nogen – heller ikke selv om man er sur! Gør hun det, er det dig, der har lov til at være sur og ikke hende. Tal om jeres skænderier under fire øjne og ikke med alle mulige andre.
Er de søde billeder af jer sammen på Instagram eller Facebook lige pludselig væk? Så må der være en grund til det. Måske vil hun bare have fornyet dem, men det kan lige så godt være et tegn på, at hun har et horn i siden på dig!

MestLæste