undskyld
Mit liv

Sådan siger du undskyld

Af Benedikte Brix 20. juni 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Fortjener din veninde, din mor eller en helt tredje en undskyldning fra dig? Se her, hvordan du bedst siger undskyld, når du har kvajet dig.

Læs også: Undgå skænderier med din mor

Det er rigtig vigtigt, at du indser, når du har gjort noget dumt og skylder andre end undskyldning. Men hvad er den bedste måde at sige "undskyld" på, når man har såret andre? Vi har nogle bud.

Læs også: Undgå at blive uvenner

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Vær oprigtig
Det er vigtigt, at du virkelig mener det, når du siger "undskyld". Fortæl, hvordan du har det og at du er ked af det, du har gjort eller sagt. Husk altid at fortælle, at det ikke var din mening at såre personen.

2. Vær høflig
Sørg for at du er faldet ned, inden du giver din undskyldning. Den virker bare ikke lige så godt, hvis du råber den eller siger det på en flabet måde. Sig det ærligt, så det kommer helt derindefra, hvor det virkelig betyder noget.

Læs også: Uvenner med din BFF

3. Gør det selv
Lad være med at sende en veninde hen for at sige, at du er ked af det. Der er meget større chance for, at du bliver tilgivet, hvis du kan tage ansvar og sige undskyld ansigt til ansigt.

4. Lyt
Når du har givet din undskyldning, vil du måske få et svar tilbage. Det kan være en forklaring på, hvor ked af det personen blev over det, du gjorde. Lyt og undskyld igen. Fortæl, at du forstår, hvad personen siger.

Læs også: Overlev krisen med din søster

5. Hav tålmodighed
Du kan ikke tvinge andre til at tilgive dig. Hvis personen stadig er sur, efter du har sagt undskyld, må du give det noget tid. Bliver han eller hun ikke bedre, kan du eventuelt skrive et sødt brev, hvor du siger undskyld og fortæller, hvor meget du savner personen. Foreslå også en dag, hvor I kan lave noget sammen bare jer to.

Læs også: Venindekrise: Red jeres venskab

MestLæste