Mit liv

Uvenner med din bff

Af Line Sølvhøj Jensen 31. maj 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du ondt i hjertet over at være blevet uvenner med din bedsteveninde? I kan ret hurtigt blive venner igen – se bare her!

Noget af det værste er at blive uvenner med sin allerbedste veninde. Man føler sig tom, ulykkelig og ensom. Men det sker altså for alle veninder, at de bliver uvenner engang imellem - og der skal heldigvis ikke så meget til at blive gode venner igen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Undgå at blive uvenner.

Ved du ikke helt, hvad du skal gøre for, at I bliver gode venner igen? Vi har samlet fire tips til, hvordan du får din bff tilbage.

Vær ærlig

Det bedste, du kan gøre, er at være ærlig overfor din veninde og sige det, som du har det. Sig, at du er ked af det, og spørg, om I ikke kan snakke ud om tingene. I skal begge to kunne sige, hvordan I har det og hvorfor I blev sure, uden at den anden bliver fornærmet. Lov hinanden, at I gerne må være ærlige, men at I skal prøve at forstå, hvordan den anden har det.

Et godt råd: Lad være med at sætte et nyt skænderi i gang. Lyt til din veninde og snak stille og roligt om problemet.

Læs også: Lær at tilgive.

Sig det med ord…

Er du ikke så god til at sige det direkte til din veninde, så kan du sagtens skrive det til hende eller sige det på en anden måde. Send en sms eller skriv et brev, hvor du fortæller, at du er ked af, at I blev uvenner. Det er en god idé at fortælle hende, hvad du føler, så hun ved, at du savner hende.

Et godt råd: Lad være med at skælde hende ud i brevet, for så risikerer du, at hun bliver endnu mere sur.

Læs også: Spilleregler for venskab - hvad er ok?

Gå ad bagvejen

Måske er det slet ikke dig at skulle sige eller skrive til hende, hvordan du har det, og så kan du snige en undskyldning eller en lad-os-blive-gode-venner-igen ind på en anden måde. Del for eksempel jeres yndlingssang på hendes facebook eller skriv en sød kommentar til et af hendes billeder. Hun vil hurtigt forstå, at du ikke længere er sur på hende.

Et godt råd: Giv ikke op, selv om hun ikke svarer tilbage med det samme - måske har hun ikke opdaget din kommentar.

Læs også: Har din veninde det godt?

Kom videre

Det er altid en god idé at snakke om tingene, men det kan være, I bare skal blive venner først og så snakke om det senere. Send en sjov sms til hende, spørg hende om hun vil med i biffen eller skriv til hende, at der er varm kakao hos dig om en halv time.

Et godt råd: Husk, at du har givet udtryk for, at du ikke længere er sur, så gem den sure mine helt ad vejen, når I mødes.

Læs også: Svært at være teenager.

uvenner, bedste veninde

MestLæste