Mit liv

Har din veninde det godt?

Af Line Sølvhøj Jensen 24. august 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Synes du, at din veninde er blevet lidt stille på det sidst? Læs med og få nogle råd til at tjekke, om din veninde har det godt.

Veninder kender hinanden rigtig godt, men der kan faktisk være ting, hun skjuler for dig. Måske er hun ked af det eller har nogle problemer, hun ikke snakker om. Her er der nogle tegn på, at der er noget, der er galt.

Hun aflyser sine aftaler
Selvfølgelig er det okay at aflyse en aftale, men hvis din veninde gør det igen og igen, så er det måske fordi, hun har nogle problemer. Hvis man har det dårligt eller er ked af det, så har man allermest lyst til at være alene. Hvis du fornemmer, at din veninde er mere og mere alene og lukker sig inde, så er det et tegn på, at der er noget galt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hun er i dårligt humør
Vi har alle sammen dårlige dage, men hvis din veninde konstant er i dårligt humør, snerrer eller hurtigt bliver ked af det, så er det måske fordi, hun har nogle problemer, der går hende på.

Læs også: Hvad er PMS?

Hun er ligeglad
Hvis din veninde begynder at være ligeglad med sig selv, og hun giver udtryk for, at alt er ligegyldigt - både hendes udseende, skolen, vennerne, fritiden osv., så kan det være tegn på, at der er noget galt

Hun bliver uvenner med alle
Hvis man er ked af det, eller der er noget, som virkelig går en på, så kan man hurtigt blive uvenner med andre. Man har nemlig ikke overskuddet til at virke sød og venlig, fordi man har det dårligt.

Læs også: Skuffer din veninde dig?

Hun er fraværende og glemmer ting
Hvis der er noget, der virkelig går hende på, så vil hun tænke på det hele tiden og måske glemme, hvad du fortæller hende eller ikke høre efter. Vi kan alle glemme noget eller ikke rigtig høre efter, hvis nogen snakker til os, men gør din veninde det igen og igen, så kan det være fordi, der er noget, der bekymrer hende.

Hun pjækker fra skolen
Hvis din veninde pludselig er meget væk fra skolen, kan det være fordi, der er noget, der bekymrer hende. Er man ked af det, har man slet ikke lyst til, at læreren spørger om lektier, man ikke har fået lavet, bliver hevet op til tavlen eller at være sammen med andre i frikvarteret. Det letteste er bare at pjække.

Læs også: Sådan bliver du lærerens yndling

Hun spiser ikke
Et tydeligt tegn på, at der er noget galt med din veninde, er, hvis hun stopper med at spise, kaster op eller bare "ikke er sulten" hele tiden. Den mest almindelige årsag til, at man får en spiseforstyrrelse, er nemlig, hvis man har det dårligt eller er ked af det..

Hvad skal du gøre:
- Husk, at din veninde godt bare kan have en dårlig dag, uden at det betyder, der er noget galt.

- Hold øje med hende i en periode, så du er sikker på, der er noget galt.

- Snak med hende om det. Spørg om der er noget, hun er ked af, og om der er noget, du kan gøre.

- Find ud af, om der er sket noget i hendes familie, om det går dårligt med hendes kæreste osv.

- Hvis du fornemmer, det er alvorligt, bør du snakke med nogen, der er tættere på hende, for eksempel hendes forældre.

- Husk at selv om du synes, det kan være svært at spørge hende, så bliver hun sikkert glad for, at du spørger hende, fordi hun måske selv har haft svært ved at fortælle om det, der er galt.

Læs også: Pas på din veninde

MestLæste