Mit liv

Skuffer din veninde dig?

Af Sara Wilkins 22. august 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er aldrig sjovt, når en god veninde pludselig skuffer eller gør dig ked af det. En veninde skal være én, man kan stole på og føle sig tryg ved – læs hvordan du kan håndtere en veninde, der ofte skuffer dig..

1. Din veninde glemmer jeres aftaler..
Det er selvfølgelig vildt irriterende, hvis din veninde kommer for sent eller glemmer jeres aftale! Du kommer nemlig i tvivl om, hvor meget jeres venskab egentlig betyder for hende, og det er sårende, at hun ikke prioriterer dig. Der kan dog være gode grunde til, at din veninde har glemt jeres aftale, og derfor er det en god idé at spørge hende om hvorfor. Det kan jo være, hun er stresset over noget derhjemme eller har en masse lektier, hun skal nå at lave. Hvis det ikke er første gang, din veninde har skuffet dig, så fortæl hende, at du bliver ked af det, når hun opfører sig på den måde, og at du føler, du spilder din tid på altid at stå og vente på hende. Hvis ikke hun retter op på problemet, må du droppe at lave aftaler med hende, indtil hun indser, hvor meget jeres venskab betyder for hende.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Brevkasse: Jeg er bange for at miste min veninde

2. Din veninde flirter med din kæreste..
Det er regel nummer et, at veninder ikke flirter med hinandens kærester - gør din veninde det alligevel, er det bare ikke i orden! Det kan dog være, at din veninde ikke selv er klar over, at hun flirter med ham. Derfor kan du sige til hende på en stille og rolig måde, at du faktisk synes, hun flirter lidt med din kæreste, og at det gør dig utryg - så vil hun helt sikkert stoppe! Det kan jo også være, hun bare gerne vil gøre et godt indtryk på din kæreste, fordi hun ved, hvor meget han betyder for dig.

3. Din veninde kritiserer dit udseende..
Det er aldrig fedt, hvis en veninde kritiserer dit tøj eller din makeup - uanset om hun gør det for at hjælpe dig eller ej. Hvis det sker ofte, så fortæl hende, at det faktisk sårer dig, og at det går ud over dit selvværd, når hun kritiserer dig. Men husk, at det også kan være et tegn på, at hun er lidt jaloux på dig og inderst inde ser op til dig. Hvis hun føler, du altid ser perfekt ud, er det mere forståeligt, at hun kritiserer dig, så snart der er mulighed for det - og det skal du ikke lægge for meget i.

Læs også: Venindeguide: Tid til forandring?

4. Din veninde har talt om dig bag din ryg..
Det er selvfølgelig slet ikke i orden, at din veninde bagtaler dig - for så er hun jo ikke en veninde. Konfrontér hende med det og fortæl hende, at hvis hun har noget, hun vil sige, så skal hun gøre det direkte til dit ansigt. Det kan dog være, at din veninde slet ikke havde lyst til at bagtale dig, men i en gruppepresset situation følte, at hun blev nødt til det. Det holder selvfølgelig ikke, for en veninde er en veninde, og sådan noget bliver man ikke bare "nødt til" - men spørg hende, hvorfor hun gjorde det, og fortæl hende, hvor såret du blev af det. Hvis hun er en veninde, der er værd at holde på, vil hun helt sikkert undskylde og aldrig gøre det igen.

5. Din veninde har løjet for dig..
Det er ikke i orden at lyve, og det skal man bare ikke gøre over for sin veninde! Men det kommer selvfølgelig også an på løgnen - husk at tænke på, om hun måske har løjet, fordi hun ville undgå at såre dine følelser eller gøre dig ked af det - det kan jo også være, hun har løjet om noget, fordi hun er pinlig over det og ikke tør sige noget til dig. Hvis det er en direkte løgn, og der ikke er nogen undskyldning for den, så skal du snakke med hende og fortælle hende, at det bare ikke er i orden, at hun lyver - for så kan du jo ikke stole på hende. Tillid er det vigtigste i et venskab.

Læs også: Brevkasse: Min veninde svigter

MestLæste