Mit liv

Spilleregler for venskab – hvad er ok?

Af Rikke Rudbæk 20. oktober 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvis du og din veninde skal have et godt venskab, er det supervigtigt, at I følger spillereglerne for venskab. For hvad er okay, og hvad er bestemt ikke?

Skal du og din venindes venskab fortsætte for evigt, gælder det om, at I begge opfører jer som verdens bedste veninde. Her kan du læse de syv venindebud, der styrker jeres venskab!

Læs også: Hvornår har du sidst været en god veninde?

Vær ærlig
En af de vigtigste ingredienser i et godt veninde- venskab er ærlighed! Det er nemlig supervigtigt, at I kan stole på hinanden, og at din veninde ved, at du fortæller hende sandheden - både når hun prøver jeans i tøjbutikken, og når det gælder mere alvorlige emner som for eksempel fyre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fortæl hinanden hemmeligheder
Fortrolighed er supervigtig, for at I kan føle jer tætte på hinanden. Det nytter nemlig ikke noget, at det er en fra klassen, der fortæller din veninde, at du er blevet kærester med Mathias fra ottende. Sørg derfor for at opdatere jer på hinandens liv hele tiden!

Husk de vigtige ting
Brug din kalender og skriv ned, når din veninde skal til eksamen eller har en date med en fyr. På den måde har du nemlig mulighed for at huske at sende en sød sms eller give hende et kald, så du kan vise hende, at du holder af hende og jeres venskab

Læs også: Er din veninde for meget?

Hold fingrene fra hinandens fyre
Her har vi fat i en af de allervigtigste regler: Du må aldrig - som i ALDRIG - være sammen med din venindes ekskæreste eller en fyr, hun har et seriøst crush på. Der er så mange andre fisk i havet, så fang en af dem i stedet for.

Vis interesse
Selv om du ikke selv kan se det fede i at spille håndbold, gør du klogt i at spørge din veninde, hvordan hendes kamp gik, hvis det er hendes store interesse. Så viser du hende nemlig, at du interesserer dig for hende og jeres venskab - også selv om du ikke interesserer dig for håndbold.

Lad være at bagtale
Det kan godt være, du er vildt irriteret på din veninde. Men det gør det ikke lovligt at sladre til andre om hende. Hvis du har et problem med noget, hun har gjort, så gå til hende i stedet for alle andre!

Læs også: Undgå at blive uvenner.

Tal om problemerne
Er du blevet uvenner med din veninde, er der kun én fornuftig ting at gøre: Se at få snakket om det, så I kan blive gode venner igen! Det er simpelthen for dumt at gå og skumle over småting.

MestLæste