Mit liv

Hvornår har du sidst været en god veninde?

Af Julie Rasmussen 8. september 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har været på gaden i Odense på Fyn, hvor vi har spurgt nogle søde Vi Unge læsere om, hvornår de sidst har været en god veninde. Læs deres svar lige her!

Her kan du få gode tips af andre piger til, hvad du kan gøre for at være en god veninde.

Læs også: Hold veninde-spadag

Hvornår har du sidst været en god veninde?

Fie, 14 år
- Det må have været for nogle dage siden, da min veninde blev droppet af sin kæreste. Hun var helt græde-færdig, så jeg "pjækkede" fra fransk for at sidde med hende og trøste hende, hvorefter vi fik en kop te i skolens kantine.

Cecilie, 16 år
- Sidst, jeg var en god veninde var, da min veninde havde fødselsdag. Jeg havde købt Ben & Jerry's, slik og havde fundet en masse film, vi skulle se. Derefter hyggede vi os og snakkede om drenge hele aftenen.

Camilla, 14 år
- Sidst, jeg var en god veninde var nok, da min veninde kom på besøg i Danmark efter at være flyttet til Serbien. Vi mødtes, hvor jeg derefter inviterede hende ud at spise. Om aftenen fik vi tøse-hygget og nød den sidste aften, inden hun rejste tilbage igen.

Christine, 15 år
- Min veninde skulle til en stor svømmekonkurrence forleden, og hun var meget nervøs. Så jeg tog med hende, og brugte hele lørdagen i svømmehallen. Det gik rigtig godt for hende, og om aftenen tog vi hjem til hende og holdt filmaften.

Sandra, 14 år
- Sidst, jeg var en god veninde var, da jeg havde planlagt en hyggelig aften for mig og min bedste veninde. Vi tog hjem til mig efter skole, lavede smoothies og cupcakes. Resten af aftenen så vi film og hyggede os.

Læs også: Fra veninder til bedste veninder

Felicia, 15 år
- En dag var min veninde ikke i skole, og som altid var det helt trist uden hende, så jeg besluttede mig for at gøre noget, der ville gøre hende glad. Hun var nemlig blevet syg. Vi er altid nogle rigtig slikmunde, så jeg tænkte, at jeg ville købe kage til hende, så hendes dag ikke skulle være så kedelig! Efter skole havde jeg godt nok lidt travlt, men jeg nåede at cykle forbi en bager, købe to megastore kanelsnegle, og bagefter cykle ud til hende med dem. Hun blev rigtig glad, da jeg kom, og jeg var jo bare glad for at se hende, så det endte med at være en rigtig win-win dag, selv om hun var syg.

Line, 16 år
- Det var jeg, da jeg hjalp en af mine gode veninder igennem en masse problemer, hun havde med sin far. Hun vidste ikke, hvad hun skulle gøre, så jeg sad i timevis og snakkede med hende og gav hende forskellige råd. Jeg sagde til hende, at hun kunne skrive et brev til ham og læse det højt for ham. Jeg hjalp hende med at skrive brevet, og efter hun havde læst brevet højt for sin far og snakket lidt med ham, kom hun hjem til mig og sagde, at hun var meget taknemmelig, fordi jeg gad at hjælpe hende.

Lucia, 14 år
- For omkring en uge siden var min klasse og jeg på studietur i Budapest. En dag sejlede vi ud til en lille by, og det var rigtig varmt. Vi gik rundt hele dagen og så byen og blev mere og mere trætte. Min bedsteveninde var helt udkørt og træt og var tæt på at gå sukkerkold. Hun havde enormt ondt i sine fødder og var smadret. Vi gik ind i en marcipanbutik og kiggede lidt, og så satte hun sig ud på trappen og ventede. Mens hun ventede udenfor, fandt jeg et rødt marcipanhjerte med en lille blomst på og købte det til hende. Da jeg kom ud igen, gav jeg hende det, og hun lyste helt op. Hun blev rigtig glad!

Sofie, 15 år
- Min veninde havde inviteret mig til fødselsdag hjemme ved hende. Jeg skulle i sommerhus den dag, så jeg kunne desværre ikke komme med. For at gøre hende glad igen ville jeg give hende en lille fødselsdags-overraskelse. Da dagen kom, og det var hendes fødselsdag, stod jeg tidligt op for at bage muffins. Om morgenen gik jeg op til hende og bankede på hendes dør, og da hun åbnede, sang jeg fødselsdagssang for hende og gav hende muffins og gaver. Hun blev rigtig glad, og synes det var helt i orden, at jeg ikke kom til hendes fødselsdag.

Mathilde, 14 år
- Min bedsteveninde skulle på skiferie, så jeg fandt en hel bunke af hendes yndlingsblade, som hun kunne læse på turen, en masse plakater af hendes yndlingssangere, som hun kunne hænge op på hendes værelse, og så lavede jeg en lille "dagbog" hun kunne skrive i hver aften. Hun fik også et stort kort, hvor jeg skrev, hvor meget jeg ville komme til at savne hende.

Læs også: Pas på din veninde

Hvornår har du sidst gjort noget godt for din veninde?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste