Mit liv

Fra veninder til bedste veninder

Af Julie Rosendahl 24. august 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kræver to grundlæggende ting at blive rigtig gode og tætte veninder: Åbenhed og ærlighed!

Vær åben!
Det første tegn på, at en ven eller en bekendt er ved at udvikle sig til at blive din bedste veninde, er, at I kan snakke sammen i timevis om det, der optager jer allermest lige for tiden. Hvis I kan snakke løs om alt og har det, som om I aldrig ville løbe tør for samtaleemner, så er I godt på vej til at blive hinandens rigtig gode venner. Nu kræver det bare, at I begge to er gode til at lytte til, hvad den anden siger, så det ikke ender med, at det kun er den ene af jer, der snakker.

Læs også: 10 tegn på, at hun er en ægte veninde

Tip!
Vær en god veninde og en god lytter ved at spørge ind til det, din veninde fortæller - og vise interesse ved at huske detaljerne og spørge til hendes følelser omkring det.

Vær ærlig!
For at udvikle sig til rigtig gode veninder kræver det, at I begge kan være helt hudløst ærlige om nogle ting, I ikke ville snakke med andre om. Det gør jeres forhold tættere, når du for eksempel afslører noget hemmeligt eller pinligt om dig selv. Så del din begejstring, din usikkerhed og dine andre dybe følelser med din bedste veninde. Men gør det først, når venskabet er modent til det.

Læs også: Sådan fortæller du sandheden

Tip!
Du kan få en fornemmelse af, om din veninde er parat til at dele inderste følelser ved at starte med at fortælle noget lidt pinligt om dig selv. Hvis hun svarer ved at dele noget privat om sig selv, er I allerede i gang med at blive rigtig tætte.

Find den perfekte veninde!
Du kommer til at møde en masse mennesker i dit liv, men en dag vil du møde en helt særlig, som du ved, du kan stole på, og som du kan fortælle om dine inderste håb og drømme, uden at hun vil gøre nar af dig. I vil kunne grine sammen og slappe af i hinandens selskab. Du behøver ikke frygte, at det, du fortæller, kommer videre til andre. Det er et ægte venskab!

Hav tålmodighed, vælg dine veninder med omhu - og så vil du finde sådan en helt særlig veninde!

Prøv også testen: Veninder: Hvor godt kender I hinanden?

MegetMere