Mit liv

Lær at tilgive

Af Line Sølvhøj Jensen 2. juni 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvis der er nogen, der har gjort dig rigtig ked af det eller behandlet dig dårligt, så kan det være svært at tilgive dem. Men faktisk kan det være en god ting at lære at tilgive.

Har du prøvet at blive rigtig meget uvenner med din veninde? Eller måske har dig og kæresten slået op over noget plat, og I har aldrig rigtigt fået snakket om det? Det er ikke sjovt at være uvenner med nogen, og selv om du måske er stolt og ikke vil være den, der siger undskyld, så kan det måske godt betale sig. Måske vil du egentlig gerne have din veninde tilbage eller bare få renset luften mellem dig og ekskæresten?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sig det højt
Hvis du er sur over noget, din veninde eller kæreste har sagt eller gjort, så er det måske ikke engang sikkert, at de er klar over, at du er sur. Derfor hjælper det ikke at gå og være gnaven. Du skal sige det til ham/hende, der har gjort dig ked af det, så I kan få snakket om det.

Få renset luften
Hvorfor gå og have ondt i maven, hver gang du møder én, du er blevet uvenner med? Det er ikke sikkert, at I bliver perlevenner, hvis du tilgiver personen, men hvis du tilgiver ham/hende, kan I i det mindste hilse på hinanden eller måske snakke lidt engang imellem.

[faktaBox]Hvordan lærer du at tilgive?
Det kan være svært at tilgive, fordi det kræver, at du tager initiativ til at snakke med den person, som du måske er megameget uvenner med. Men der kan være gode grunde til at være den, der tilgiver:

• Du viser, at du er den fornuftige, fordi du skaber fred.

• Du mister ikke noget ved at tilgive.

• Hvis den, du tilgiver, ikke vil snakke med dig, så kan du fortælle alle andre, at du har prøvet at snakke med ham/hende uden held.

• Fortæl personen, at han/hun har gjort dig ked af det, men at du synes, I skal komme videre.

• Hvis du beslutter dig for at tilgive, så læg din vrede fra dig. Ellers risikerer I bare, at blive endnu mere uvenner.

• Sæt dig ind i den andens situation. Er der noget, der kan forklare, hvorfor han/hun gjorde eller sagde det, der gjorde dig ked af det?

MestLæste