Du har sikkert rigtig mange sjove timer sammen med din søster, men så sker det pludselig, at I bliver mega-uvenner. Men bare rolig, vi har samlet nogle gode råd til, hvad du kan gøre for at undgå krisen med din søs.

Test dig selv: Hvilken type søster er du?
 

Det onde træk

Du kender sikkert din søster bedre, end hendes veninder gør, og derfor ved du sikkert også, hvad du skal sige for at få hende helt op i det røde felt. Men hey, hov, stop! Det gælder ikke om at hævne sig på den ondeste måde, når du og din søster bliver uvenner. Vær voksen og tag snakken i stedet for at bruge lede kommentarer, der sårer hende.
 

Veninde eller søster?

Måske er du nærmest veninde med din søster, fordi I er så tætte, og det er også helt fint. Men der kan hurtigt opstå jalousi, når en af jer så er sammen med jeres veninder. Derfor er det vigtigt, at I indser, at I har et helt fantastisk bånd, som ingen kan bryde, men der skal også være plads til hendes og dine venner.

Læs også: Hold søsterdag med din søster ?
 

Hvem får mest opmærksomhed?

Du har sikkert oplevet, at der ind imellem er nærmest kamp om, hvem af jer der får mest opmærksomhed fra jeres forældre, men lad være med at lade det gå ud over jeres forhold. Føler du, at dine forældre gør forskel på jer, så tag snakken med dem i stedet for at lade det gå ud over din søster. Du kan eventuelt spørge din søster, om hun har det på samme måde - måske føler hun, at du bliver favoriseret af dem.
 

Snak om tingene

Er der noget, der irriterer dig, fra I var små? Det er aldrig for sent at snakke om tingene, og derfor er det vigtigt, at du siger til din søster, hvis der er noget, der går dig på - både nu og noget fra jeres barndom.

Læs også: Gode grunde til at elske dine søskende.
 

Hun er mere populær end dig

Du ønsker sikkert det bedste for din søster, men det kan være hårdt, hvis du føler, hun er smukkere end dig, har flere venner og altid stjæler fyrenes opmærksomhed. Men hey, du spejler dig sikkert i hende, fordi I minder om hinanden. Prøv i stedet at kigge indad og find de fordele, du har. Du kan eventuelt spørge din søster, hvad hun misunder ved dig, for der er helt sikkert også noget, hun ser op til ved dig.

Læs også: Justin Bieber har verdens sødeste lillesøster.
 

Bliv endnu tættere med din søster:

  • Vær ærlig og fortæl hinanden, hvis I er kede af det eller der er noget, der går jer på.
  • Arranger søster-dage engang imellem, så I får nogle særlige oplevelser sammen.
  • Lad være med at lade alt gå ud over din søster, bare fordi hun er nærmest.
  • Værdsæt at du har hende - giv hende en gave engang imellem eller et sødt kort.

Herunder kan du læse om otte ting, du kun forstår, hvis du er lillesøster!

8 ting, du kun forstår, hvis du er lillesøster