Skønhed

Forkæl dig selv fra A til Å

Af Line Sølvhøj Jensen 7. oktober 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Keder du dig og mangler du ideer til, hvad du kan lave? Eller trænger du bare til at forkæle dig selv? Så læs med her og se hvad du kan gøre for dig selv.

Du forkæler måske din kæreste, dine veninder eller dine søskende, men husker du at forkæle dig selv? Brug en kedelig søndag eller andre tidspunker, når du ikke ved, hvad du skal lave, på at forkæle dig selv fra top til tå.

Læs også: Sådan laver du ansigtsmasker selv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

A - ansigtsmaske
Din hud vil elske, at du forkæler den med en ansigtsmaske. Den kommer til at se sundere og mere velplejet ud, så sæt i gang!

B - bog
Hvornår har du sidst læst en bog, som virkelig interesserede dig og fik dig til at glemme alt omkring dig? Smut på biblioteket og lån en god bog.

C - chokolade
Er du vild med chokolade? Så snyd ikke dig selv for et godt stykke chokolade engang imellem. Jo mørkere og bedre chokoladen er, jo sundere er den faktisk.

D - duftlys
Elsker du duften af kanel, blomster, vanilje eller frugter? Duftlys findes med mange forskellige dufte, og du kan helt sikkert finde en, der vil få dit værelse til at dufte skønt.

E - eksfolier
Smut i bad og eksfolier kroppen, så du får fjernet de døde hudceller.

F - fødder
Om efteråret og vinteren glemmer du sikkert at forkæle dine fødder. Lav et varmt fodbad, klip dine negle og fil den hårde hud af. Brug en fed fodcreme til sidst.

Læs også: Sjove ideer til, når du keder dig.

G - grin
Man bliver glad af at grine, så hvorfor ikke smide din yndlingskomedie i dvd'en og slappe af med et godt grin?

H - hår
Husker du at blive klippet jævnligt? Dit hår kommer til at se meget sundere ud. Husk også at bruge hårkur engang imellem. Dit hår vil blive blødt og skinnende.

I - is
Is kan altid få humøret til at stige, og det behøver ikke at være usundt at spise is. Lav for eksempel din egen is ved at blende banan, ymer og frossen frugt.

J - jordbær
Jordbær både dufter og smager skønt, og foruden at spise dem i dyppet chokolade, kan du også få skumbad, som dufter lækkert af jordbær.

K - kærlighedsfilm
Smæk en masse kærlighedsfilm på og brug dagen på at spise "Ben & Jerry's" og se skønne, sjove og ulykkelige kærlighedsfilm.

Læs også: De ti mest romantiske film.

L - løb
Det giver god energi at løbe, så hvorfor ikke tage dig sammen og løbe en tur i efterårssolen?

M - massage
Få din veninde, søster, mor, kæreste eller hvem du nu har i nærheden til lige at massere din skuldre.

N - negle
Er det ikke dagen til at file dine negle og give dem en fin lak?

O - overraskelse
Overraskelser er skønne, og hvorfor skulle du ikke have lov til at overraske dig selv? Tag ud og kig på butikker og køb en gave til dig selv.

P - plej din hud
Plej din hud ved at bruge cremer og fjerne din makeup. Gennemfugtet og ren hud er altså tusind gange mere lækker at kigge på end det modsatte.

Q -queen
Du bliver en ægte beauty-queen, hvis du tænker på din hud som noget, du skal forkæle, pleje og passe rigtig godt på. Sørg for at motion og sund mad bliver en del af din hverdag.

R - rens
Hygiejne er vigtigt, og derfor skal du huske at rense dit ansigt for makeup og selvfølgelig gå i bad. Men husker du også at "rense" dit værelse for støv og nullermænd?

S - smoothie
Er du vild med smoothies, så snup en smoothie som mellemmåltid, når du er lækkersulten eller hvis du har brug for at kickstarte din dag med en lækker og sund drik.

Læs også: Opskrift: Lav den skønneste smoothies.

T - tænder
Får du jævnligt brugt tandtråd? Giv dine tænder en makeover ved at børste dem, bruge tandtråd og mundskyl.

U - udstrækning
Stræk ud flere gange i løbet af dagen, ligesom når du har været ude at træne. Du vil hurtigt mærke, at din krop får lidt ekstra energi.

V -Vi Unge
Brug dagen på at læse dit yndlingsblad Vi Unge.

X - xtra
Hvad gør dig ekstra glad? Varm kakao, at høre Justin Biebers sange, at danse eller hænge ud sammen med dine veninder? Gør det, der gør dig ekstra glad:

Y - yoga
Har du prøvet yoga? Du får supersmidige muskler og lærer at slappe af.

Z - zzz
Sov længe eller tag en middagslur. Kroppen har brug for hvile, og er du træt eller udkørt, så lyt efter din krops signaler og lad den slappe af.

Æ - æble
Din krop har brug for vitaminer og sund kost, så husk at spise seks stykker frugt og grønt om dagen.

Ø - øjenbryn
Tag dig tid til at plukke dine øjenbryn.

Læs også: Sådan får du styr på øjenbrynene.

Å -åh åh!
Undgå makeupfejlene til hverdag ved at øve dig i at lægge makeup. Eksperimenter med øjenskygger, rouge og lipglosser i forskellige farver, så du finder ud af, hvad der klæder dig.

Her er ni små tips, som gør dig meget sundere:

9småtips,dergørdigmegetsundere

Hvis du springer din morgenmad over, har du faktisk større chance for at ty til søde sager i løbet af eftermiddagen. Så gør det til en vane at spise noget sund og nærende til morgenmad hver dag. Du kan for eksempel prøve med et stykke groft brød, en banan, havregrød eller noget skyr med nødder og rosiner. It’s up to you – bare der ryger noget ned, og det ikke indeholder for meget sukker.
Du har sikkert tit lyst til at drikke noget andet end vand, når du er rigtig tørstig. Men du skal virkelig passe på, for de flydende drikke som kakao, juice og sodavand indeholder rigtig mange kalorier og er rigtig dårlige for vores tænder. Så i stedet for at falde i Cola-fælden, så sæt noget vand i køleskabet med agurkestykker og noget honningmelon i. Det smager supergodt!
Latter er en slags indre ”motion” og er megagodt for din psyke og din sundhed! Når du griner, producerer din hjerne nemlig det, der kaldes endorfiner, og det får dig til at føle dig afslappet, føle velvære og gør, at du føler dig lykkelig. Sørg derfor for at lave noget sjovt med dine veninder eller engang imellem at se de serier, som får dig til at grine.
Det er bevist, at fysisk inaktivitet er usundt for dig. Derfor er det vigtigt, at du bevæger dig hver dag. Tag cyklen, trappen, lav nogle yogaøvelser derhjemme eller gå en tur med jeres hund, når du kommer hjem fra skole. Hvis du går til sport, så er der bare ekstra sundhedspoint til dig oveni!
Dine tænders tilstand har faktisk stor betydning for resten af din sundhed. Hvis du har betændelse i tandkødet eller i dine tandrødder, kan det medføre, at der kommer bakterier i dit blod, og hvis du ikke har et godt immunforsvar, kan det gå ud over dine organer. Gisp! Derfor er det vigtigt, at du holder dine tænder sunde og rene. Børst dem minimum to gange om dagen, og brug tandtråd!
Hvis du gerne vil være sund, så er det vigtigt at komme de situationer i forkøbet, hvor du ved, at du ofte falder i og kommer til at spise en masse usunde ting. For eksempel kan du have nogle gulerods- og agurkestykker og noget avokadodip liggende i køleskabet, så du kan snacke det, når du træt kommer hjem fra skole. Du kan også have nogle nødder i din taske og et stykke frugt, som du kan spise i stedet for at købe et pizzaslice, når du hænger ud med de andre efter skole.
For at kunne føle sig glad og sund er det vigtigt, at du gør nogle gode ting for dig selv hver dag, og det behøver ikke at have noget med motion at gøre. Find ud af, hvad der får dig til at slappe rigtig meget af, og hvad der giver dig ro og gør så den ting hver dag. Det kan være at læse en god bog, at se en serie, at høre musik, bage, skrive dagbog, læse blogs eller noget helt andet. Det vigtigste er, at du slapper af og lader op.
Noget af det, der gør os allergladest (og dermed også sundest) er vores venner, og du bliver faktisk sundere, hvis du er god til at pleje dine sociale relationer. Hvis du ikke ser dine veninder hver dag i skolen, så sørg for at ringe til dem engang imellem for at høre, hvordan det går med dem.
Faktisk tager det 20 minutter fra du har spist noget, til din hjerne rigtigt registrerer mæthedsfornemmelsen. Så spis langsomt, smag på maden og tyk den godt. På den måde får du ikke overspist, og du lytter til din krop samtidig med, at du spiser. Det er nemlig langt sundere at spise langsomt og lytte til sin mæthedsfornemmelse end at sluge maden!