Skønhed

Ansigtsmasker, du kan lave derhjemme

Af Katrine Lund 17. juni 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kunne du godt bruge lidt forkælelse til ansigtet? Hiv fat i veninderne og lav hjemmespa med hjemmelavede ansigtsmasker. Se hvordan lige her!

Giv dit ansigt et dampbad

Et dampbad er rigtig godt for huden, og dampen i sig selv har en udrensende effekt. Dampbadet er især effektivt, inden du bruger en skrubbe-ansigtsmaske.
Et dampbad med kamillete blødgør huden og åbner porrerne, så du bliver klar til en ansigtsmaske.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du
Fyld en balje med kogende vand og tilsæt kamillete (for eksempel fra et tebrev). Læn dig ind over baljen, og læg et rent håndklæde over din nakke, så du holder dampen inde. Du skal svede og have det varmt, men du må ikke blive skoldet, så det skal ikke gøre ondt. Bliv siddende i ti minutter. Herefter er det en god idé at skrubbe ansigtet.

Læs også: Hvor tit skal jeg bruge en ansigtsmaske?

Lav din egen skrubbecreme

Bland 1-2 spiseskefulde olie med saften fra en kvart citron og en teskefuld kaffe. Malet kaffe er godt at bruge, fordi kornene er runde, hvilket gør, at de ikke river huden. Citroner virker rensende på dit ansigt, og citronsaft er især godt mod bumser.

Sådan bruger du en cremen:
Massér blandingen ind i ansigtet og skyl den af med lunkent vand. Slut af med en god fugtighedscreme.

Lav en fugtgivende ansigtsmaske

Tre gode ingredienser til en ansigtsmaske er avokado, honning og banan. Avokado er nemlig rig på olie, der virker fugtgivende, mens bananen har en fugtbevarende effekt. Honningen beroliger din hud.

Sådan gør du:

Mos en halv avokado med en halv banan og tilsæt en spiseskefuld lun honning. Rens din hud og massér derefter din ansigtsmaske ind i ansigtet - husk også din hals. Lad din ansigtsmaske virke i 15 minutter og skyl den derefter af med lunkent vand.

Læs også: Hold veninde-spadag

Du kan også bruge din ansigtscreme til at lave din egen lækre ansigtsmaske - få fire opskrifter her:

Til tør og følsom hud
Bland to teskefulde creme med en frisk, pasteuriseret æggeblomme og en teskefuld olivenolie. Rør det sammen til massen bliver lysegul og glat. Smør den straks i ansigtet og på halsen. Undgå områderne omkring øjnene. Lad din ansigtsmaske sidde i 10-15 minutter, og mærk, hvordan huden bliver afslappet. Fjern din ansigtsmaske med en renseserviet eller skyl godt med lunkent vand.

Til træt hud med store porrer
Bland to teskefulde creme med en teskefuld kvark, og rør rundt, til blandingen er jævn. Tilsæt derefter 10 dråber citronsaft. Smør den straks i ansigtet og på halsen. Undgå områderne omkring øjnene. Lad din ansigtsmaske sidde i 10-15 minutter, og mærk dens stimulerende effekt. Fjern din ansigtsmaske med en renseserviet eller skyl godt med lunkent vand.

Læs også: De kendtes skønhedstips

Til ekstra tør og irritereret hud
Bland to teskefulde creme med en teskefuld mandelmel. Smør det på huden og gnid med fingerspidserne i cirkulerende bevægelser. Undgå områderne omkring øjnene. Lad din ansigtsmaske sidde i 10 minutter og massér derefter let igen. Fjern din ansigtsmaske med en renseserviet eller skyl godt med lunkent vand. Din hud vil helt sikkert se mere klar og frisk ud!

Få frisk hud og et klart hovede
Bland to teskefulde creme med en-to dråber japansk mynteolie. Smør straks denne ansigtsmaske ind i ansigtet og på halsen. Undgå områderne omkring øjnene. Lad denne ansigtsmaske sidde i 10-15 minutter, og mærk dens opstrammende effekt. Fjern din ansigtsmaske med en renseserviet eller skyl godt med lunkent vand.

Husk …

At være opmærksom på, om du og din hud kan tåle de forskellige ingredienser, der er i din ansigtsmaske, inden du smører den i ansigtet. Prøv eventuelt på et lille område (for eksempel bag øret) til at starte med.

Læs også: 10 tips til et smukt udseende

I galleriet får du endnu flere opskrifter til at lave din egen ansigtsmaske:

DenemmesteDIY-ansigtsmasker

Hvis du har tid og overskud, inden du påfører din DIY-ansigtsmaske, kan du dampe dit ansigt, så din hud er helt klar til masken. Det er superenkelt, du skal bare koge noget vand og hælde det ned i en gryde eller en balje. Derefter tager du et håndklæde over hovedet, så du får dampen fra det varme vand mod ansigtet. Du skal selvfølgelig passe på, at du ikke brænder dig! Når du har siddet i et lille stykke tid, er du klar til at påføre din maske. Husk, at vær forsigtig med alt, hvad du kommer på din hud. Føles det forkert, skal du skynde dig at fjerne masken fra ansigtet. Se de nemme masker med naturlige ingredienser til din hudtype i galleriet her.
Det her er en hurtig og effektiv DIV-ansigtsmaske til uren hud. Alt du skal bruge er honning, fint salt og citron! - 1 spiseske Citron - Knivspids salt - 2 spiseskeer honning Pres en citron og hæld en spiseske citronsaft over i en skål, som du tilsætter en knivspids salt til. Når salten er opløst tilsætter du honning, som giver huden fugt. Citronen renser din hud i dybden og fjerner bakterier, og den fine salt hjælper med at åbne dine porer, så huden kan tage i mod ansigtsmasken. Lad masken virke i 3-5 minutter og brug din hverdagscreme bagefter.
Denne maske er simpelthen så nem, og så er den god for din tørre vinterhud. Det eneste du skal bruge er honning og avokado. Du kan med fordel vælge en økologisk udgave af begge ingredienser. - 2 tsk honning - En halv avokado Du kan enten mose avokadoen med en blender eller en gaffel. Bland derefter honningen i, og påfør det på din hud. Lad den virke i 10 minutter, så din hud suger alt fugten fra masken.
Verdens nemmeste maske til kombineret/tør hud – det må være den her. Alt, du skal bruge er naturel yoghurt eller kvark og noget sukker. Kombinationen af de to ingredienser fjerner de døde hudceller og beroliger huden, mens den skrubbes blidt. - 1 spiseske rørsukker - 1 teske yoghurt Sukkeret og yoghurten skal bare blandes sammen og derefter på huden. Lad den virke i 10 minutter, inden du skyller den af med bløde cirkelbevægelser.

MestLæste