Se hvordan 4 seje brands støtter Kvindernes internationale kampdag
mode

Se kollektionerne: Her er 4 brands, der støtter Kvindernes Internationale Kampdag

Af Cecilie Stubkjær Ottosen 8. marts 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag har fire brands valgt at sætte fokus på kampen for kvinders rettigheder gennem en række eksklusive pieces og kollektioner.

Den 8. marts har siden 1910 været den dag, hvor vi internationalt sætter fokus på kvinders rettigheder – og hvor vi hylder alle skønne kvinder.

Kvindernes Internationale Kampdag sætter fokus på mange vigtige emner, og har de senere år især haft fokus på sexisme, samtykke, vold og kønsroller. Datoen blev også startskuddet for danske kvinders kommunale valgret i 1908, som senere førte til kvindernes politiske stemmeret i 1915.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 24 inspirerende kvinder, vi ser op til

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag 2021 har fire brands valgt at sætte fokus på kampen for kvinders rettigheder gennem en række nye pieces og kollektioner.

Mango

Det spanske highstreet-brand, Mango, har valgt at fejre kvindedagen med deres capsule kollektion, designet af den mexicanske artist, Ana Leovy. Anas værker har fokus på fejringen af diversitet, og hendes arbejde koncentrerer sig ofte omkring stærke, kvindelige karakterer.

Kollektionen består af to t-shirts og en tote-taske - alt sammen lavet i bæredygtige materialer. Al udbytte går til Vicente Ferrer Foundation (VFF), som arbejder for at forbedre kvinders rettigheder i det sydlige Indien. Mango og Vicente Ferrer Foundationens samarbejde startede allerede i 2005, og de har siden da arbejdet sammen på adskillige projekter.

Du kan købe den flotte kollektion HER.

Læs også: Dette land har gjort det ulovligt for influencere at bruge Instagramfiltre

Envii

Det danske highstreet-brandet, Envii, har i forbindelse med Kvindernes Kampdag endnu en gang teamet op med organisationen, ’GirlTalk’. Sammen har de designet en mini sweat-kollektion i stærke farver og med cool budskaber, som under kampagnen, ’STRONGER TOGETHER’, har til formål at hylde de piger, som hjælper andre piger. Hele kollektionen er lavet af 100% bomuld.

Læs også: 10 kvindelige rollemodeller fra Disney-universet, du kan se op til

GirkTalk er en nonprofit organisation, og med deres cirka 150 frivillige hjælper de hvert år mere end 6000 piger med at få mere selvtillid og et bedre selvværd.

Du kan købe den flotte kollektion online og i alle Enviis butikker fra den 8. marts.

Munthe

I anledning af Kvindernes Kampdag har det danske highend-brand, Munthe, valgt at sætte fokus på kvinders rettigheder med en ekspressiv t-shirt i 100% økologisk bomuld. 150 kroner fra salget af t-shirten går til Danmarks ældste kvindeorganisation, Dansk kvindesamfund, som konstant kæmper for, at ligestilling mellem kønnene er på den politiske agenda.

Læs også: Vi Unge læsernes top 20: Her er jeres yndlingsbøger

Herudover har Munthe lige nu fokus på den kønsmæssige ubalance i kunstens verden og poster derfor ugentligt en sej, kvindelig kunstner på Instagramprofilen @muntheofficial.

Du kan købe den flotte t-shirt HER.

Læs også: 'Den store bagedyst' vender tilbage

Monki

Det svenske highstreet-brand, Monki, har i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag teamet op med deres langvarige partner, PLAN International, og de har sammen designet to seje sweatre, som hylder kvindelig empowerment. Prisen for en sweater er 250 kr., og 20% af al salget går til PLAN Internationals kampagne, ’GirlsGetEqual’, som er et globalt initiativ, der arbejder for frihed og lighed for alle kvinder og piger.

Læs også: Buk Dine øjenvipper nemt og enkelt med dette beauty-hack

Herudover har Monki lanceret en ny kollektion i anledningen af dagen, der består af et tracksuit-sæt og en blazer med seje og ekspressive budskaber. Derudover har Monki - sammen med Polyester - lanceret en ny sæson af deres podcast serie, ’The Skin You’re In”, som blandt andet dykker ned i emner som lønforskelle og kvindevold.

Du kan købe den flotte kollektion online og i udvalgte butikker fra den 8. marts.

Foto: Monki

I galleriet herunder kan du se de fire brands seje kollektioner.

Sehvordan4sejebrandsstøtterKvindernesinternationalekampdag

MonkiKøb HER
Foto: PR
MangoKøb HER
Foto: PR
MonkiKøb HER
Foto: PR
MonkiKøb HER
Foto: PR
EnviiKøb HER
Foto: PR
MangoKøb HER
Foto: PR
EnviiKøb HER
Foto: PR
EnviiKøb HER
Foto: PR
EnviiKøb HER
Foto: PR
EnviiKøb HER
Foto: PR
EnviiKøb HER
Foto: PR
EnviiKøb HER
Foto: PR
MuntheKøb HER
Foto: PR
EnviiKøb HER
Foto: PR
EnviiKøb HER
Foto: PR

MestLæste