Kultur

10 kvindelige rollemodeller fra Disney-universet, du kan se op til

Af Tanja Hartmann 4. marts 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Disney laver ikke bare underholdende film, de har også skabt store og stærke karakterer gennem tiden. Her kan du læse om 10 seje, kvindelige Disney-figurer.

De super seje Disney-figurer har fulgt os lige siden, vi var helt små. Måske drømte du endda om at være en af de eventyrlige kvinder, da du var lille? Det er ikke en helt dårlig drøm, for vi kan faktisk lære en masse fra Disneys power-kvinder.

Girl power har ofte været i højsædet, når vores yndlingsheltinder fra Disney har vist os, hvordan man løser problemer, står op for sig selv og følger sine drømme. De er blevet vores helt store ikoner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her er 10 af Disneys stærkeste kvinder og lidt om det, de har lært os:

LÆS OGSÅ: 24 inspirerende kvinder, vi ser op til

1. Anna fra ‘Frost’

Storesøsteren, Elsa, hyldes ofte for sin styrke i ’Frost’, men vi må ikke glemme lillesøsteren, Anna. For hun er nemlig lige så sej som sin søster. Anna er en yderst kærlig person. Gennem den kærlighed, som hun har til sin søster, har hun lært os, hvor vigtig familie er. Hun kæmper hårdt for dem, hun elsker, og hun er endda villig til at ofre sig selv for at redde sin søster. Det viser, hvor stor en heltinde Anna er.

2. Moana fra ’Moana’

Moana er indbegrebet at girl power. Hun er både modig og frygtløs. Hun kæmper for sine drømme, og hun giver ikke så let op. Når folk har brug for hende, står hun klar til at hjælpe dem. Lige meget hvor farlig rejsen end er, sætter hun gang i sejlene og tager kampen op. Kæmpe respekt for det!

3. Mulan fra ‘Mulan’

Mulan har vist os, hvordan det er okay at bryde med normerne. Hun elsker at kæmpe, men gennem hele sit liv har hun fået at vide, at kampen kun er for drenge. Mulan bryder normerne og sniger sig ind i den kinesiske hær, som kun er for mænd. Mulan er bad ass og viser alle, at en kvinde også sagtens kan være en hæderlig og dygtig soldat.

4. Pocahontas fra ‘Pocahontas’

Pocahontas er en stærk og fri kvinde, som vi kan se op til. Som indiansk prinsesse gør hun alt for at beskytte sit folk. Hun er endda med til at stoppe en krig mellem sit folk og de engelske kolonister. Samtidig lytter hun også til sig selv og følger sit hjerte, når hun forelsker sig i ’fjenden’ John Snow.

5. Esmeralda fra ‘Klokkeren fra Notre Dame’

Esmeralda er en kvinde, der er udstødt fra samfundet. Men det får hende ikke til at give op. Hun viser os, hvordan man står op for sig selv, og så siger hun altid fra, hvis folk bliver uretfærdigt behandlet – også selvom det kan koste hende døden. Hendes styrke er i sandhed beundringsværdig.

6. Belle fra ‘Skønheden og Udyret’

Belle har vist os, hvordan det er okay at være anderledes. Mens byens andre kvinder søger en partner, finder Belle tryghed i sig selv og sine bøger. Alle i landsbyen synes, at hun er mærkelig, fordi hun bruger sin tid på at læse. Men det slår ikke Belle ud af den. Hun gør, hvad hun vil. Ikke nok med det, så siger hun fra over for den påtrængende Gaston, og hun ser det smukke i selv det største udyr, for måske der er mere bag facaden? Det kan vi godt lære noget af.

7. Jasmin fra ’Aladdin’

Jasmin er en kvinde med ægte power og stor handlekraft. Hun gør op med gamle traditioner, og det som samfundet anser som værende rigtigt. I stedet følger hun sit hjerte, og hun lærer sit folk om at være mere åbensindet.

8. Merida fra ’Modig’

Merida er en intelligent, dygtig og modig pige. Selvom hun begår en fejl, da hun kommer til at forvandle sin mor til en bjørn, så gør hun alt for at rette op på det igen. Hun lærer, hvad det vigtige i livet er - at holde sammen med sine kære. Det er ægte power at lære og vokse af sine fejl.

9. Rapunzel i ’To på flugt’

Rapunzel har lært os, at man skal drømme stort. Selvom hun har været indespærret i sit tårn hele sit liv, stopper hun aldrig med at drømme om verdenen udenfor. Hun springer ud i et stort eventyr og lære både sandheden og sig selv at kende undervejs. Samtidig er hendes store livsglæde yderst inspirerende.

10. Tiana fra ’Prinsessen og Frøen’

Tiana er en af de helt store rollemodeller. Hun har vist os, hvad hårdt arbejde, selvstændighed og troen på sig selv kan gøre. Hun har en drøm om at åbne sin egen restaurant. Med masser af kampgejst, villighed og hårdt arbejde får Tiana succes, og hendes drøm går i opfyldelse.

Læs mere om

MestLæste