Mit liv

Få en god start på det nye skoleår

Af Anja Bruneskjold 30. august 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Selv om skolen har været i gang i flere uger, så kan du stadig nå at få den bedste start på det nye skoleår.

Det nye skoleår har allerede været i gang i et stykke tid, og det er sikkert blevet almindelig hverdag henne i skolen. Men faktisk kan du stadig nå at få den bedste start, som vil påvirke resten af skoleåret.

Hold styr på notaterne

Det er en rigtig god idé at skrive gode notater, som du også kan bruge til din eksamen. Selv om der er lang tid til, så sparer du dig selv for en masse arbejde, når du når til eksamensperioden. Sørg for at have kladdehæfter eller fine notesbøger til hvert eneste fag, så du ikke blander notaterne sammen. Og hvis du en dag har glemt dit hæfte, så sørg for at skrive notaterne ind, når du kommer hjem.

Læs også: Klassens 10 bud.

Lav en læsegruppe

Det lyder måske lidt kedeligt med en læsegruppe, men det behøver det faktisk slet ikke at være. Lav en læsegruppe med nogle venner og veninder fra klassen, så I kan diskutere bøger, emner for næste stil, og matematikopgaver. Det er en god idé at blive på skolen, så I kan holde rigtig fri, når I går derfra.

Læs også: Få overskud til at lave lektier.

Lad være med at pjække

Hvis du først er blevet væk fra én enkelt historietime, er det lettere at blive væk fra den næste også. Selv om det nogle gange kan være lidt kedeligt at gå i skole, så bliver det faktisk endnu mere kedeligt, hvis man bliver væk. Du går glip af en masse undervisning og kommer bagud, og så er det bare vildt svært at følge med.

skoleår, nyt skoleår, nye skoleår, bedste start, startFå en ny fritidsinteresse

At det nye skoleår er begyndt, er en god anledning til at begynde til en ny fritidsaktivitet også. Hvis ikke du allerede går til noget, kan du begynde nu. Det kan for eksempel være fitness, fodbold eller dans, som du går til et par gange om ugen. Det afgørende er, at hvis du begynder nu, får du det ind i dine rutiner sammen med skole og lektier.

Læs også: Tips til bedre karakterer.

Vær positiv

Selv om du måske synes, nogle af dine lærere kan være lidt irriterende, så prøv at have en positiv indstilling til dem alligevel. Hvis du fra begyndelsen er sur og negativ, vil det påvirke resten af dit skoleår, og det kan godt blive rigtig trættende. Prøv også at være positiv omkring dine klassekammerater, så der er god stemning i klassen hele tiden.

Hæng ud med din klasse

Man behøver ikke være bedste venner med alle fra sin klasse, men derfor er det stadig rart, at man har det godt med dem alle sammen. Prøv at se, om I kan få arrangeret nogle klassearrangementer, hvor I for eksempel går i biografen, tager på café eller holder videoaften. Sammenholdet i klassen bliver meget bedre, og det bliver sjovere at gå i skole.

Tag testen: Hvem er du i klassen?

MegetMere