Mit liv

Klassens 10 bud

Af Isabella Jørgensen 3. maj 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du en god kammerat? Og er du med til at skabe en god stemning i klassen? Alt det og meget kan du læse mere om her, hvor vi har fundet klassens 10 bud.

1. Hjælp hinanden
Man har mange forskellige fag i skolen, og man kan desværre ikke være lige god til dem alle sammen. Det er derfor rigtig vigtigt, at man er en god kammerat og hjælper hinanden. Det er en god idé at samarbejde, så man kan lære og hjælpe hinanden. Så bliver lige pludselig meget sjovere at regne andengradsligninger i matematiktimerne!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hvilken rolle har du i gruppearbejdet?

2. Lyt til hinanden
Vis hinanden respekt ved at være stille i undervisningen - specielt under fremlæggelser. Det er meget nedgørende og egoistisk, hvis man sidder og snakker om "Paradise Hotel"-afgørelsen i stedet for at lytte - også selv om man ikke synes, det er spændende. Lyt og lær - det er lige præcis den slags, som din lærer bemærker positivt hos dig.

Læs også: Sådan får du gode karakterer.

3. Giv hinanden komplimenter
Dine klassekammerater ser du hverdag, og du kender dem sikkert rigtig godt. Du kan straks se, når Simon har fået en ny skjorte, eller når Camilla har sat fletningerne på en anden (slet: måde i dagens anledning). Hvis du synes, at det er pænt, eller hvis dine kammerater har gjort noget godt, så spar endelig ikke på komplimenterne. Der findes ikke noget bedre end at få af vide, at man ser godt ud, eller at ens fremlæggelse gik godt.

Læs også: Guide: Bliv endnu bedre i skolen.

4. Skab en god stemning
Vær positiv anlagt fra morgenstunden af - også selv om ham den søde ikke svarede dig på facebook aftenen forinden. Selv om man nogle dage kan være mere sur end den sureste citron i køledisken, så smil og udvis glæde alligevel. Folk bliver automatisk glade, hvis de er sammen med andre, som kan få dem til at smile. Og hey, hvis du skal score ham den søde i spisefrikvarteret, så er det helt sikkert, at han mere er til søde jordbær end sure citroner!

Læs også: Hvem er du i klassen?

5. Vær social aktiv
Når I skal diskutere klasseudflugter, lejrture eller klassefester, så er det vigtigt at deltage i debatten, komme med forslag og være med til at afgøre hvordan og hvorledes. Så udviser du et overskud, og læreren bliver igen glad for at se, at en elev vil det bedste for fælleskabet.

Læs også: Red din klasse.

6. Lad være med at fedte
Der findes simpelthen ikke noget værre end, hvis en elev fedter for lærerne, giver komplimenter, siger "tak for i dag" efter samtlige timer og roser gårsdagens aflevering. Det er vigtigt at være ægte som person - husk du får ikke karakter ud fra din mors chokoladekage, som du deler ud, men for de resultater, som du på ærligvis kommer med i undervisningen.

Læs også: Guide: Bliv populær i skolen.

7. Vær din egen person
En klasse bliver langt sjovere at gå i, hvis der er en hel masse forskellige personligheder. Både undervisningen, frikvarterene og klassearrangementerne bliver sjovere, hvis I har forskellige holdninger, meninger og ikke mindst skøre idéer. Så husk derfor at være dig selv - alle andre er taget.

Læs også: Sådan bliver du klar til eksamen.

8. Lav dine lektier
Mød velforberedt op til undervisning. Det er langt sjovere at diskutere og deltage i historieundervisningen, når du faktisk har læst dagens lektie. Så er du også fri for at få et løftet øjenbryn, når du forklarer din historielærer, at middelalderen var den tid, hvor man begyndte at tage midler i brug…

Læs også: Test: Hvad skal du efter 9. klasse?

9. Pak din skoletaske, inden du går i seng
Nu tænker du sikkert, "er det min mor, der har skrevet denne artikel eller hvad"? Men det er faktisk en rigtig god idé at have en skoletaske med alle bøgerne, en god orden, notatpapir, et godt penalhus og ikke mindst en god madpakke, så du er topklar!

Læs også: Sådan får du mere energi i skolen.

10. Vær åben
Der er stort set altid kliker i en klasse - både i pige- og drengegruppen. Vær med over det hele, så du ikke kun fungerer sammen med en bestemt gruppe fra klassen. Hvis du er imødekommende og behandler alle fra din klasse lige godt, vil du få det så meget igen - på den positive måde.

Læs også: 5 gode råd til dit første job.

MestLæste