Mit liv

Guide: Bliv endnu bedre i skolen

Af Redaktionen 11. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er det nu, du for alvor vil tage dig sammen i skolen, så du bliver klar til eksamen? Følg vores guide her og få endnu bedre karakterer!

Har du brug for, at det næste halve år går lidt bedre i skolen? Så læs med her, hvor vi har samlet en masse tips til, hvordan du bliver endnu bedre i skolen.

Læs også: Nytårsforsætter du kan holde i skolen

Høje karakterer uden at lave noget
Hvis du må bruge en laptop i timen, så tag noter på den. Ikke alene slipper du for at skulle tyde dig igennem dine kragetæer senere, du slipper også for at få skrivekrampe, og så går det hurtigere end at sidde og skrive det hele i hånden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sid forrest i klassen
Hvis du har mulighed for det, så sid så langt fremme i klassen som muligt, når du har time. Læreren kan se dig, og det hjælper faktisk positivt, når han eller hun skal vurdere dine evner og din indsats... Men lad lige være med at sidde og lave alt muligt andet, når du nu sidder forrest, for det kan læreren altså også godt se.

Skru op for charmen
Nej, du behøver ikke tage et æble med til læreren, dét er for gennemskueligt. Til gengæld kan du med fordel rose en bluse, et smykke eller en gennemgang af et emne. For eksempel: "Jeg synes virkelig, at jeg fik meget ud af din gennemgang i dag, jeg forstår det hele meget bedre nu i forhold til, da jeg bare sad og læste det derhjemme alene". Pas bare på, at du ikke siger, at du forstår noget, du ikke forstår.

Prøv også testen: Hvem er du i skolen?

Læs og forstå
Hvis der er noget i dine lektier, du ikke forstår, så skriv en note til dig selv, og spørg ind til det i timen. For det første sidder du ikke og tænker: "Nej, hvor er jeg altså dum, jeg forstår virkelig ikke det her" og for det andet giver det pluspoint hos læreren, at du spørger ind til materialet. Det samme gælder i timen - er der noget, du ikke forstår, så spørg. Læreren kan forklare det på en anden måde, og du bliver faktisk også klogere. Smart!

Samarbejd
Foreslå nogle af dine klassekammerater, at I kan lave lektier sammen, så kan I sammenligne noter og snakke om, hvad I ikke forstår. Udover at du får vendt materialet og måske ser det fra en ny vinkel, kan du jo med fordel sørge for, at ham den lækre fra klassen også er med i gruppen.

Blær dig
Når du læser lektier, så overvej, hvad de vigtigste pointer er. Skriv dem ned i stikord eller små sætninger, så du kan huske det i timen. Når læreren så spørger, hvad det hele handler om, stikker du lappen i vejret og viser alle i klassen, HVOR klog du er.

Læs også: Guide: Bliv populær i skolen

MestLæste