Mit liv

Nytårsforsætter du kan holde i skolen

Af Katrine Lund 1. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Føler du, at det er tid til at tage dig lidt sammen i skolen? Her er nogle nytårsforsætter, du helt sikkert kan holde!

Måske er der allerede en masse ting, du vil ændre eller gøre bedre i skolen i 2012. Men det kan altså være svært at holde nytårsfortsætterne, og derfor er det vigtigt, at du laver realistiske mål, og minder dig selv om, at det altså er helt okay, hvis du ikke holder alle sammen lige meget.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Er du en af dem, der pjækker?

Her er nogle idéer til nytårsfortsætter, som kan give dig en bedre oplevelse i skolen.

Ræk hånden op
Har du svært ved at tække hånden op i timerne, fordi du er bange for at svare forkert? Hvis du gerne vil være mere aktiv i timerne, så start i det fag og med den lærer, hvor du føler dig mest tryg. Inden timen starter, skal dit mål være at række hånden op én gang i timen. Det kan være svært i starten, men det bliver nemmere, og du gør dig selv en tjeneste ved at være med i timerne. Det værste, der kan ske, er, at du svarer forkert, og det er jo egentlig slet ikke så farligt.

Lav dine lektier
Det kan være kedeligt at lave lektier, men du må yde, før du kan nyde. Når du har fri fra skole, så start med at lave dine lektier, inden du begynder på noget andet. Når lektierne er lavet, kan du have det sjovt og lave alt det, du gerne vil. Og så har du lige pludselig bedre samvittighed.

Læs også: Den perfekte fremlæggelse.

Lav sammenhold i klassen
Skab et bedre sammenhold i klassen ved at lave fællesaktiviteter. Få alle med til at spille rundbold eller fodbold. Du kan også opfordre folk til at snakke ordentlig til hinanden. Sig din mening, hvis der er nogle, der taler grimt til andre i klassen og snak med dine klassekammerater om det, så de også er med på idéen.

Prøv noget nyt
Hænger du altid ud med den samme venindeflok, og laver I altid det samme? Måske er det tid til at prøve noget nyt. Snak med nogle af de andre fra skolen eller klassen, som du aldrig snakker med. Arbejd i gruppe sammen med nogen, du ikke plejer at snakke med, så du lærer noget nyt om at arbejde sammen med andre, men også om dig selv.

Læs også: Guide: Bliv populær i skolen.