Mit liv

Er du en af dem, der pjækker?

Af Line Sølvhøj Jensen 30. november 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
”Klokken var lidt i ti – du skulle møde klokken ni…” Du har sikkert hørt reklamen flere gange, som sætter fokus på dem, der pjækker i folkeskolen. Er det dig?

Det kan virke topfristende at blive liggende under dynen, hvis ikke du gider to timers matematik fra klokken 8 af, men stop lige op engang! Det er kun dig selv, det går ud over. Når du pjækker, mister du nemlig vigtig undervisning, som skal gøre dig klar til eksamen og din uddannelse efter 9. klasse.

Læs også: 10 gode råd til eksamen.

Undervisningsministeriet har skudt en kampagne i gang, som skal få eleverne i folkeskolen til at droppe pjækkeriet. Du har sikkert allerede set reklamen, der kører i fjernsynet, radioen og aviserne, og helt ærlig så er det da lidt kikset ikke at kunne tage sig sammen til at møde op til timerne - eller hvad synes I?

Læs også: Sådan bliver du lærernes yndling.

Sjovere undervisning
Hvad kan få dig til at droppe fraværet og tage i skole? Måske skal der nogle lækre snacks til, eller du kan overtale jeres lærer til, at I skal lave gruppearbejde, så det ikke altid er kedelig tavle-undervisning. Måske bliver det sjovere, hvis du skriver en fristil om noget, der faktisk interesserer dig vildt meget? Skriv dine ideer til, hvad der kan gøre undervisningen sjovere, i kommentarfeltet nedenunder. Måske er du med til at stoppe pjækkeriet!

Test dig selv: Hvem er du i skolen?

Psst!
Vidste du, at du kan bestille et wake-up call, så du kan få dine venner til at komme ud af sengen om morgenen? Det er ret sjovt - se, hvordan du gør her.

MestLæste