Mit liv

Sådan får du gode karakterer

Af Line Sølvhøj Jensen 6. marts 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du ikke typen, der får topkarakterer i skolen, så fortvivl ikke. Vi har nemlig lavet en guide til, hvordan du får gode karakterer - læs den lige her!

Du behøver rent faktisk ikke at være megaklog for at score de gode karakterer i skolen. Hvis du gerne vil have hjælp til, hvordan du får bedre karakterer, så læs med her, hvor vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du får bedre karakterer i skolen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Guide: Bliv endnu bedre i skolen.

Følg med i timerne
Det kan godt betale sig at spidse ørene i timerne, for lærerne kommer altså med nogle gode pointer, som du kan fyre af til din eksamen eller i din næste stil. Sørg for at skrive notater, og er der noget, du ikke helt forstår, så spørg ind til det. Det vil både vise læreren, at du er interesseret i at lære om emnet, og samtidig får du det forklaret på den rigtige måde, så du ikke skal bruge flere timer på at forstå det derhjemme.

Lav dine lektier
Det giver egentlig sig selv, for hvis du laver dine lektier, så bliver du både dygtigere og viser din lærer, at du er topengageret i undervisningen. Du skal også huske at være aktiv i timerne. Det tæller nemlig også med i karakteren, hvis du stiller og svarer på spørgsmål i timerne.

Læs også: Den perfekte fremlæggelse.

Gør dig umage med dine afleveringer
I stedet for at lave dine afleveringer i sidste øjeblik, så sæt god tid af til dem. Brug tid på at forberede dig; tænk over, hvad afleveringen skal handle om, søg information om emnet og læs det godt igennem, inden du afleverer. Du kan eventuelt få dine forældre eller søskende til at læse din aflevering igennem, så de kan gøre dig opmærksom på, hvis der er noget, der ikke giver mening.

Hold dig gode venner med læreren
Du behøver ikke at fedte for læren ved at lægge røde æbler på bordet, men sørg alligevel for at holde dig gode venner med din lærer. Det betyder, at du skal respektere lærerens regler i timerne, lad være med at vende øjne af læreren eller lave ballade i timerne.

Læs også: Sådan bliver du lærernes yndling.

Hvad kan du ellers gøre?
• Spørg din lærer, hvad han eller hun synes, du kan gøre for at blive bedre.
• Får du en dårlig karakter, så snak med din lærer om, hvad der er gået galt.
• Vælg emner i din fristil, som du interesserer dig for.
• Lad være med at pjække.

MestLæste