Mit liv

Tips til bedre karakterer

Af Line Sølvhøj Jensen 4. juni 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad kan du gøre for at få bedre karakterer i skolen? Læs med her og stjæl tipsene, så du kan imponere din lærer endnu mere!

Selv om du afslutter dit skoleår med en eksamen, så tæller dine karakterer i løbet af året altså også. Men hvad kan du gøre for at få bedre karakterer? Her får du nogle tips til gode karakterer!

Læs også: Sådan overlever du dine eksamener.

Sørg for, at læren ser dig!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sæt dig op foran, så dine lærere kan se dig. På den måde husker de dig hele tiden, og dem, der sidder forrest, virker generelt mere interesserede i undervisningen - og det giver pluspoints! Men så er det heller ikke noget med at smutte på facebook i timerne, for det opdager din lærer altså hurtigt!

Brug øjnene!

Prøv hele tiden at følge den lærer, der underviser, med øjnene. Bliv ved med at kigge på ham eller hende, selv om de kigger lige tilbage på dig. Det giver læreren indtrykket af, at du virkelig lytter efter - også selv om du i virkeligheden tænker på noget andet imens.

Læs også: Tips til eksamen.

Ræk hånden op i timerne!

Ræk hånden op rigtig tit i timerne. Hvis du ikke er helt sikker på svaret, så vent til du kan se, at din lærer er lige ved at vælge en af de andre. I det sekund, din lærer siger »Ja, Emil?«, rækker du hånden op, som om du også havde svaret - og så kan du jo altid sige, at det var det samme, du ville have sagt… Og hvis du tror, du har det rigtige svar, så er det bare op med hånden - det tæller også, selv om det er forkert!

Spørg løs i timen!

Vær ikke bange for at spørge til det, læreren lige har sagt, hvis du ikke forstår det. Lærere elsker at snakke, og ved at spørge viser du, at du er interesseret og gerne vil lære tingene rigtigt.

Læs også: Bliver du mobbet af din lærer?

Bed læren om hjælp!

Når I har fået en stil eller en aflevering for, så sørg for - i god tid - at skrive til din lærer og spørge til opgaven. Hvis du for eksempel beder om at få defineret, hvad der menes med "analyse" mere præcist, virker du super tændt på at skrive opgaven. Start med at skrive noget à la "Jeg er godt i gang med opgaven, men har lige noget, jeg skal have helt styr på..." - det vil din lærer falde for!

MestLæste