Mit liv

Tips til eksamen

Af Line Sølvhøj Jensen 23. maj 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du vildt nervøs over at skulle til eksamen? Bare rolig – her får du tips og gode råd til, hvordan du klarer både den skriftlige og mundtlige eksamen.

Før du ved det, er det sidste skoledag, og det er selvfølgelig vildt nice. Men før du får ferie eller bliver færdig med folkeskolen, skal du op til eksamen, og det er ikke så nice! De fleste er vildt nervøse for at skulle til eksamen - især mundtlig eksamen. Derfor har vi samlet nogle råd og tips til dig, der snart skal til eksamen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan får du gode karakterer.

Inden du skal til eksamen

Inden du skal til eksamen, er det vigtigt, at du forbereder dig. Jo mere forberedt du er, jo bedre vil du faktisk have det med at skulle til eksamen. Lad være med at lege badeferie i din læseferie. Brug hver dag på at læse og lave en plan over, hvad du skal nå de forskellige dage. På den måde sikrer du dig, at du når at læse det hele.

Tip til eksamenslæsningen

Er der en eller flere fra klassen, som du arbejder godt sammen med, så lav en læsegruppe, hvor I mødes og diskutere jeres pensum. Når du har nogen at snakke med det om, kan du både få hjælp til det, du ikke helt forstår, og samtidig kan du øve dig på at fremlægge og diskutere emnet, som du jo skal til eksamen.

Læs også: Guide: Bliv endnu bedre i skolen.

Tips til skriftlig eksamen

Inden du skal til den skriftlige eksamen, så tjek dine gamle opgaver igennem. Hvilke fejl laver du typisk, og hvad har din lærer skrevet, at du kunne gøre bedre? Gør dig skarp på de fejl, du tidligere har lavet, så du ikke laver den igen.

Når du sidder til den skriftlige eksamen, så gælder det om at holde hovedet koldt. Tro på, at du sagtens kan lave en god opgave om det emne, du har valgt.

Læs også: Den perfekte fremlæggelse.

Tips til mundtlig eksamen

Stort set alle er nervøse for den mundtlige eksamen, og måske hjælper det dig at tænke på, at de fleste i klasse har svedige hænder, bankende hjerte og en rystende stemme, når de står til den mundtlige eksamen.

Læs også: 7 tips til gode karakterer.

5 tips til den mundlige eksamen:

1. Lad være at tænke "det klarer jeg aldrig". Svar så godt du kan på opgaven, og skriv alle de tanker ned, du får, mens du sidder til forberedelsen. Måske er de guldkorn til eksamen!

2. Sig, hvis du er nervøs. Det kan hjælpe at sige det højt, for så ved læreren, at han eller hun skal tage ekstra hensyn til dig.

3. Tænk dig om. Måske har du ikke svaret på lærerens spørgsmål med det samme, men i stedet for at opgive, så tænk dig om en ekstra gang eller gæt. Måske gætter du rigtigt!

4. Tænker over, om der er noget fra andre fag eller en anden bog, som du også kan snakke om til eksamen. Lærere kan godt lide, hvis du kan sammenligne med noget andet, du har læst.

5. Sig det vigtigste først! Lad være med at gemme på de gode ting - det er meget bedre at få sagt de vigtigste pointer med det samme

MestLæste