Mit liv

7 tips til gode karakterer

Af Frederikke Christensen 3. februar 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan scorer du de gode karakterer i skolen? Læs med her, hvor vi giver dig syv seje tips til, hvordan du får de gode karakterer i skolen.

Vil du gerne blive lidt bedre i skolen og måske få lidt højere karakterer, end du gør nu? Så er det bare med at læse disse syv tips. Sæt i gang!

1. Et nemt og enkelt råd er at fedte for læren! Hvis du er klassens søde pige, der aldrig svarer læren igen eller laver ballade, så kan det altså godt give et ekstra plus i karakterbogen!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Test dig selv: Fedter du for læreren?

2. Den nemmeste måde at få gode karakterer på er altså at begynde at lave de lektier, du får for! Det kan godt være, at det er kedeligt, men du lærer noget og læren kan se, at du er en god elev.

3. Lad være at udskyde dine lektier. Det bedste tip er at lave dem samme dag, du kommer hjem fra skole. Så har du stadig undervisningen helt klar i hovedet, og det er lettere at komme igennem lektielæsningen. Jo længere tid du udskyder lektierne, jo sværere er det altså at huske, hvad læren gennemgik i sidste time. Få sjove ideer til lektierne her.

4. Vær aktiv i timerne. Det gør ikke noget, at det ikke altid er rigtigt, det du svarer. Hvis du giver et bud, kan læren se, at du forsøger og gerne vil være med i timen. Sejt!

Læs også: Tips og gode råd til eksamen.

5. Lad være med at tænke, at lektierne bare skal overstås. Brug god tid på dem, så du rent faktisk lærer noget af det, og når du har lavet en aflevering, så læs den igennem en ekstra gang. Du bliver klogere og skarpere af det - og din lære vil hurtigt opdage, hvor umage du gør dig!

6. Husk at spise morgenmad hver dag, og lav en sund og lækker madpakke, så du har masser af energi til timerne.

7. Hvis der er noget, du ikke forstår, så spørg læren. Det viser ham eller hende, at du er interesseret i at lære noget. Og tænk på, at når læren har forklaret dig tingene, så kan du dem, og har lært noget mere. Sejt!

Læs også: 10 ting, der gør det sjovere at gå i skole.