Mit liv

10 ting, der gør det sjovere at gå i skole

Af Astrid Louise Lund 4. juni 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du ved at være rimelig skoletræt? Det behøver slet ikke at være så kedeligt at gå i skole. Bare læs med her!

Vi har samlet ti grunde til, at det faktisk ikke er så kedeligt at gå i skole. Se bare her!

Venner
Du har en masse dejlige venner omkring dig, når du er i skole, og du har mulighed for at finde nye venner.

Kodesprog
Find på et hemmeligt kodesprog sammen med din veninde, så I kan snakke sammen, uden at nogen opdager det. Et host kan betyde ja og to host nej. Slår I én gang i bordet, kan det betyde, at der er en, man synes, der er lækker i klassen. Så mange gange man banker med neglen i bordet, tæller for det antal borde, han sidder væk. Find på jeres eget kodesprog og få nogle sjove skoletimer!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Drenge
Kig dig om efter en ny drømmefyr i skolen. Hvis du er heldig, så starter der måske en ny dreng på skolen, som er værd at holde øje med. Og hvis der er en fyr, du er vild med, så bliver det altså lidt sjovere at gå i skole.

Læs også: Tips til lækker mad efter skole

Lærerjokes
Det er sjovt at joke lidt med læreren, eller hvis du kan få din lære til at fyre nogle jokes af selv. Måske er din lære slet ikke så kedelig, som du går og tror!

Frikvarter
Ja, det hører jo også med til at gå skole. Nyd det pusterum, du har i frikvarteret, hvor du kan blive opdateret på den nyeste sladder fra veninderne, eller I kan hænge ud i skolegården og være aktive med de andre i klassen. Det er jo hyggeligt!

Planlægning
Det er ikke specielt sjovt, men det er tidsfordriv. Planlæg for eksempel, hvad du skal lave dagen efter, i weekenden og i ferien. Du kan også planlægge en fest og finde på et sjovt tema. Måske har du en flot kalender, du kan dekorere med forskellige farver og stickers.

Lav en liste
Lav en liste over alle de ting, du kan lave, når du keder dig. Så ved du i det mindste, hvad du kan lave næste gang, du keder dig!

Tag testen: Er du skoletræt?

Origami
Hvis du har et stykke papir, så kan du jo prøve at folde en spåkop eller nogle selvopfundne figurer. Hvem ved, måske får du lavet en svane!

Dagdrøm
Nogle gange er det rart at kunne drømme sig lidt væk og tænke på weekenden eller en drømmefyr. Ulempen er bare, at lærerne for det meste opdager, hvis du ikke følger med i timerne. Men er det ikke risikoen værd?

Udfordring
Udfordr en veninde til at gøre et eller andet i timen - for eksempel at synge eller lave en joke med læreren. Bagefter kan hun udfordre dig til et eller andet sjovt.

Herunder kan du se, hvordan du gør lektier sjovere!

Gørlektiernelidtsjovere!

Find en café, et bibliotek eller sæt dig ned på en bænk i parken – frisk luft og nye omgivelser er guf for koncentrationen! Når du kommer ud af huset, har du nemlig ikke tusind andre ting, der kan distrahere dig. En bonus er også, at du bedre kan holde fri uden dårlig samvittighed, når du så endelig kommer hjem.
Foto: Shutterstock
Lad os sige, du skal læse den her lange og kedelige bog i løbet af en weekend. En hel roman lyder af meget, men det gør en side ikke. Beløn dig selv, hver gang du når til slutningen af en side. Det kan være en snack, at tjekke din snapchat for de seneste opdateringer eller et telefonopkald med din bedste veninde, når du har nået tyve sider.
Foto: Shutterstock
Der er intet federe end at skrue helt op for højtalerne og synge med på sin yndlingssang! Det hjælper bare ikke så meget, når du skal skrive en stil til i morgen. Find noget roligt musik uden sang, så sangteksterne ikke distraherer dig. Lige pludselig går det mega-tjept med den engelske stil!
Foto: Shutterstock
Det er videnskabeligt bevist, at hvis du tygger et stykke tyggegummi med en usædvanlig smag, imens du laver lektier, og så tygger den samme slags smag, imens du tager en test eller skal snakke om det i klassen, så vil din hjerne have nemmere ved at fremkalde information. Megasmart!
Foto: Shutterstock
Hvis du er et konkurrencemenneske, vil du måske synes, det er fedt at tage tid på, hvor lang tid du er om at løse opgaverne, så du løbende kan forbedre din tid. Du kan for eksempel sætte et mål om, hvor hurtig du vil være til at kunne løse ugens regnestykker. Hvis du træner din hurtighed, vil du også klare dig bedre til eksamenerne!
Foto: Shutterstock
Snak til dig selv, og spar ikke på rosen! Sig ”yay, jeg får topkarakter i det her”, eller ”jeg bliver en stjerne til ligninger”. Jo mere du siger det, jo mere vil du begynde at tro på, at det faktisk sker.
Foto: Shutterstock
Hvis planen er, at du skal gøre rent på dit værelse lige efter, du har lavet alle dine lektier, så er det altså ikke specielt motiverende, og det bliver sejt at komme igennem det. Sørg for at have et eller andet nice at se frem til! Du kan for eksempel se et afsnit af din yndlingsserie eller drikke varm kakao med skumfiduser, når det sidste punktum er sat, eller den sidste side er læst. Så kan du altid gå i gang med rengøringen derefter …
Foto: Shutterstock

MestLæste