Helbred & balance

Sådan bliver du mere positiv

Af Line Sølvhøj Jensen 5. marts 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du lidt en trist mus, der fokuserer alt for meget på det dårlige? Her er ti tips til, hvordan du bliver mere positiv.

Vi har samlet ti tips til, hvordan du kan blive mere positiv.

1. Gør det, som gør dig glad. Hvis du lærer at sige fra over for de ting, der bekymrer dig eller som du ikke gider, så vil du blive mere positiv.

2. Vær modig, for hvis du overvinder dig selv og gør noget, du ikke troede, du kunne eller turde, så vil dit selvværd stige.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

3. Tænk på alle dem, der kan lide dig i stedet for dem, der måske ikke kan. Kærlighed betyder rigtig meget - både når det kommer fra en kæreste, men også når det er fra dine forældre, veninder, kæledyr osv.

4. Tro på, at alting nok skal gå. Du dør jo heldigvis ikke af en fremlæggelse i skolen, som du er nervøs for, og kærestesorgerne går også over igen. Måske ender det endda med, at du bliver stærkere af det bagefter.

5. Gør det, der får dig til at grine. Det er supersundt at grine, og jo mere du griner, jo mere positiv bliver du.

6. Hvis du behandler andre, som du gerne selv vil behandles, så er der gode chancer for, at de behandler dig på samme måde. Hvis du er sød, smilende, lyttende og venlig, så er folk det som regel også over for dig.

7. Tænk på at alle ikke er på samme måde. Hvis du bliver skuffet over en veninde, så er det måske fordi, hun ikke tænker helt på samme måde som dig. Det behøver ikke at være fordi, hun vil dig noget dårligt. I bund og grund er I nemlig forskellige, selv om I er hjerteveninder. Læs mere her.

8. Vær taknemmelig for det, du har. Helt ærligt - har du det ikke godt i forhold til mange andre? Nogen gange kan man godt være lidt grådig og vil have mere og mere, men hvis du tænker over det, så er dit liv nok bedre end mange andres.

9. Accepter dig selv, som den du er. Du bliver rigtig stærk af at tro på dig selv, og på den måde bliver du både mere positiv, men du kan også komme ret langt i livet.

10. Fokuser på det, du er god til. Man tænker tit på alt det, man ikke kan, men hvis du i stedet for tænker på alt det, du kan, så får du mere selvtillid.

Få flere tips til, hvordan du får en lykkeligere hverdag her.

MestLæste