Mit liv

Kan du ikke udstå din venindes veninde?

Af Line Sølvhøj Jensen 24. februar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har din veninde en veninde, som du bare ikke kan klare? Vi guider dig til, hvordan du overlever hende her!

Du har måske oplevet, at din veninde har præsenteret dig for sin nye veninde, som bare er sååå sød. Men det synes du altså bare ikke! Helt ærligt, så kan du altså bare ikke udstå hende. Du synes, at hun forandrer din veninde, og hun passer bare slet ikke ind i det, dig og din veninde har sammen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Har din veninde det godt?

Hvorfor kan din veninde så lide hende?
Selv om dig og din veninde er meget ens, så er I alligevel lidt forskellige. Der er sikkert punkter, hvor I er uenige, eller en af jer er lidt mere en partygirl eller lidt mere skoleglad end den anden er.

Når man får veninder, så er det tit nogen, man spejler sig selv i. Måske har de en side, du ikke selv har, og som du kan lære noget af, eller måske har de præcis den samme fritidsinteresse, som du har, og så har I det tilfælles.

Og når dig og din veninde ikke er ens på alle punkter, så kan det altså godt ske, at hun finder en veninde, som passer til en af hendes sider, men som adskiller sig helt fra din måde at være på. Det er helt naturligt og sker altså ret tit. Men heldigvis betyder det jo hverken, at dig og din venindes venskab bliver ødelagt, eller at du absolut også skal være bedste veninde med din venindes veninde.

Læs også: Sådan bekæmper du veninde-jalousi.

Sådan overlever du din venindes veninde:

• Prøv allerførst at give hende en chance. Måske er I kommer forkert ind på hinanden og skal lige bruge lidt tid på at lære hinanden at kende. Hvis det er okay med din veninde, så kan dig og hendes veninde måske lave noget sammen en dag. Det kan være, du finder ud af, at hun er ret sød, og du måske også bliver veninde med hende.

• Der er sikkert et eller andet, du har tilfælles med din venindes veninde. Måske kan i lige den samme musik, I kan feste sammen eller I interesserer jer begge to for håndbold. Hun behøver ikke at være din nye hjerteveninde, men måske kan det faktisk være meget hyggeligt, at hun også er der - når altså I laver noget, som I begge to interesserer jeg for.

Læs også: Er I vokset fra hinanden?

• Hvis din veninde foreslår, at I laver noget sammen alle tre, så kan du jo spørge, om du ikke også må tage en af dine andre veninder med. På den måde kan det være lettere at overleve tiden sammen med din venindes veninde, og samtidig giver du jo også plads til, at hun er der.

• Hvis du bare slet ikke kan med hende, så er det altså bedst er at være ærlig over for din veninde og fortælle hende, hvordan du har det med hendes veninde. Du behøver ikke at sige, at du hader hende, men fortæl hende som det er, at du ikke fungerer så godt med hende. Du kan jo sagtens sige, at du selvfølgelig accepterer, at hun er din venindes veninde, men at hun altså ikke bliver din veninde.