Mit liv

Er du mobber?

Af Anja Bruneskjold 24. august 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Måske er du slet ikke klar over, at dine drillerier i virkeligheden er mobning, og at du gør andre rigtig kede af det. Læs med her og find ud ad af, om du er én af dem, der mobber!

Er du klar over, om du er én af dem, der mobber? Det er ikke alle der ved, at deres små drillerier faktisk kan såre nogle andre rigtig meget. Nogle mennesker mobber fordi, de synes det er sjovt, og de kan måske ikke se på mobbeofferet, at det slet ikke er spor sjovt. Lige meget hvad, er der helt sikkert en dybere årsag til, hvorfor du mobber, som du slet ikke er klar over.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hvorfor bliver jeg mobbet?

Derfor mobber du
Der kan være flere grunde til, du mobber, og måske kender du ikke den egentlige årsag til, hvorfor du gør det. Ofte er det fordi, man er usikker på sig selv, og så er det lettere at være ond og drille andre. Nogle gange kan man også føle sig presset til at mobbe, hvis andre i en gruppe gør det, og man ikke vil være udenfor eller måske er bange for selv at blive mobbet. Men det er også et tegn på usikkerhed, for hvis man er stærk nok, lader man være. Selv om du måske ikke synes mobningen virker særlig slem, så kan det desværre have meget alvorlige konsekvenser for dem, der bliver offer for mobningen.

Læs også: Hvornår er det mobning?

Din mobning har konsekvenser
For dem, der bliver mobbet, kan det føles meget værre, end mobberne lige er klar over. For et mobbeoffer kan det hurtigt blive et helvede for eksempel at gå i skole, og man har allermest lyst til bare at blive derhjemme under dynen. Mobning gør rigtig ondt indeni, og nogle gange kan det have meget alvorlige konsekvenser. Faktisk kan det så galt, at mobbeofrene får en spiseforstyrrelse eller bliver cuttere, fordi de prøver at komme af med den smerte, de har indeni.

Læs også: Kom videre efter mobning?

Hold op!
Der er ingen gode ting ved mobning, og det bedste er at lade være. Det er altid en god idé at sætte sig i mobbeofferets sted - du ville heller ikke selv synes, det var sjovt, vel? Hvis I i klassen er kommet ind i en ond cirkel, hvor det er svært at sige fra, så snak med jeres klasselærer om problemet. Han eller hun vil helt sikkert hjælpe jer med at få den gode stemning tilbage i klassen.

Læs også: Mobbere ville slå mig ihjel.