Mit liv

Hvorfor bliver jeg mobbet?

Af Anja Bruneskjold 24. august 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er rigtig svært at finde én bestemt grund til, man bliver mobbet. Tit er det nemlig bare fordi, man er blevet et nemt offer.

Hvis du bliver mobbet og ikke kan forstå hvorfor, er det højst sandsynligt fordi, der ikke er nogen rigtig grund til det. Mange bliver mobbet med, de har briller, fregner, bøjle på tænderne eller fordi der er noget, de ikke er lige så gode til, som nogle af de andre. Men faktisk kan du også blive mobbet fordi, du er én af dem, som er rigtige dygtige i skolen og har helt styr på dansk og matematik. På den måde fjerner mobberne fokus fra dem selv, fordi de måske ikke er lige så dygtige, og så er det lettere at mobbe.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Blev cutter på grund af mobning.

Hvem mobber?
Selv om man måske ikke tror det, så mobber alle faktisk en gang imellem uden at tænke over det. For det meste mobber man, fordi man står midt i en ubehagelig situation, og ved at mobbe fjerner man nemlig fokus, så mobningen ikke går ud over én selv.

Læs også: Hvornår er det mobning.

Men der er også de mobbere, som mobber hver eneste dag og tit går efter det samme offer. De mobbere har i virkeligheden rigtig dårlig selvtillid, og de går måske rundt og er kede af det inders inde. Mobberne tænker højst sandsynligt ikke over, hvilke alvorlige konsekvenser det har for dem, det går udover. Så længe de ikke selv bliver mobbet.

Læs også: Besvimede på grund af mobning.

Hvis du bliver mobbet skal du…

… altid huske på, at dem, der mobber, har det rigtig dårligt, og at mobningen i virkeligheden ikke har noget med dig at gøre.

… sige til dig selv, det er ikke din skyld, du bliver mobbet. Du har bare været et nemt offer.

… prøve at fokusere på ting, du er god til. Selv om mobberne siger noget andet, er det jo ikke sikkert, det passer.

… sige det til dine forældre og din lærer. De vil helst sikkert gerne hjælpe dig, og det er vigtigt, at mobningen bliver stoppet.

… måske prøve en ny fritidsaktivitet. Du møder sikkert en masse søde mennesker, som kan bliver dine rigtig gode venner og veninder.

… lade være med at være bange for mobberne. Ignorer dem og snak i stedet med dem, der er dine venner.

… alliere dig med nogle veninder, som kan forsvare og støtte dig, hvis du oplever mobning.

… ikke finde dig i det! Det er ikke okay at mobbe, men det er til gengæld helt okay at sige fra.

Læs også: Bliver du hold udenfor?