Helbred & balance

Bliver du holdt udenfor?

Af Stine Bødker Nielsen 23. august 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ved du, hvorfor du nogen gange bliver holdt udenfor? Og ved du, hvad du skal gøre, hvis det sker? Hvis ikke, så læs med her!

Kender du det, når de andre lige pludselig ignorerer dig? Du har ingen at snakke med i frikvarteret, og de andre planlægger megahyggelige ting lige for næsen af dig, uden at du bliver inviteret med?

Det kan være den værste og mest ensomme følelse i verden. Og det er 100 procent mobning!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hvornår er det mobning?

Derfor bliver du holdt udenfor:

Hvis man går i en klasse, klub eller andre steder, hvor man er flere personer, kan nogen ende med at blive holdt udenfor. Det sker, hvis nogen eller flere af personerne i gruppen er utrygge eller måske endda bange.

Hvis man er bange, kommer det til at styre, hvordan man opfører sig, og så kan man ende med at holde andre udenfor. Det er vildt ærgerligt, for så snart nogen bliver holdt udenfor, bliver alle i gruppen bange, fordi de selv risikerer at blive holdt udenfor. Og så begynder de også at holde nogen udenfor i stedet for at stoppe det.

En klasse kan blive utryg og bange, hvis der for eksempel er mange skænderier eller skæld-ud. Nogle bliver utrygge, fordi de selv har det dårligt og derfor har brug for at træde på andre. Det er med andre ord IKKE din skyld, hvis du bliver holdt udenfor!

Læs også: Sæt en stopper for mobningen

Det kan du gøre:

*Fortæl dine forældre om det, så de kan tage kontakt til skolen. Dine forældre skal insistere på, at skolen tager fat i problemet. Det er ikke at sladre - det er lige så meget for de andres skyld, for næste dag kan det lige så godt være, det er en af dem, som bliver holdt udenfor.

*Bare fordi de andre opfører sig som dårlige venner, behøver du ikke gøre det. Hvis du er sød og smilende, kan de ikke slå dig ud!

*Undgå at hoppe med på det, når andre bliver holdt udenfor. På den måde bliver de andre trygge ved dig, fordi de ved, de kan stole på dig. Og så er det ikke lige så sandsynligt, at de vil holde dig udenfor en anden gang. Det gælder om at skabe en god stemning!

Få flere tips til at komme tilbage ind i varmen her.