vi unges blog

Blev cutter på grund af mobning

Af Læserhistorie 24. august 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En læser blev mobbet gennem flere år – af både elever og en lærer i skolen. Til sidst begyndte hun at skære i sig selv. Få hendes historie her!

Jeg er en pige på 16 år, som gerne vil fortælle min historie. Det hele begyndte i slutningen af tredje klasse, hvor mange af mine klassekammerater pludselig ikke ville snakke med mig.

Da vi så kom i fjerde klasse, ville de stadig ikke snakke til mig, og en fra klassen over os begyndte at spænde ben for mig, hver gang han så mig. Han skubbede mig tit ind i ting. Han kunne også finde på at slå mig og smække en dør op i hovedet på mig. Han sagde altid grimme ting til mig. Og fordi jeg er lidt overvægtig, synes han, det var sjovt at sige, at jeg var fed ikke passede ind på skolen, og at jeg var grim.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

"Er du gravid eller bare fed?"
Jeg prøvede at lade som om, jeg ikke lagde mærke til det, og jeg fortalte det ikke til mine forældre. Det også fortsatte i femte klasse, og det blev værre og værre, for nu var nogle fra min egen klasse også efter mig. En fra min klasse af skrev til mig en dag i en sms og spurgte, om jeg var gravid, eller om jeg bare var fed. Derefter spurgte han også, om en, som jeg kender, var faren.

Læs også: Mobbere ville slå mig ihjel

Jeg græd hver dag, jeg kom hjem fra skole, og uanset hvor mange gange min mor ringede op til skolen og fortalte om det, blev det ved! Mine to klasselærere kunne finde på at sige til min klasse, at de skulle stoppe, men de blev jo bare ved. Selv min ene klasselærer var efter mig. Han sagde en dag til mig, at hvis jeg ikke snart tog mig sammen og begyndte at lave noget, ville jeg aldrig blive til noget. Og det skal lige siges, at jeg lavede ALLE mine lektier, og så afleverede jeg tit ting, FØR vi rigtigt skulle.

Selv en dag hvor min mor og jeg skulle til skole/hjem samtale, var han efter mig. Han ville ikke lade mig svare andet end: "Ja, men" eller: "Nej, men". Han afbrød mig og sagde alle mulige ting, "jeg" havde gjort.

Skreg af mobbe-lærer
Til sidst blev jeg så træt af det, at jeg rejste mig op og råbte og skreg af ham og sagde alt det, jeg ville sige, og så sagde han: "Det var lige præcis det, jeg mente!" Og efter det var han mere og mere efter mig.

Læs også: Mobbere klippede mit hår af

Da jeg kom i sjette klasse, var min lærer ikke så meget efter mig, men det var ham fra klassen over mig stadig. Og en dag syntes han lige, at det kunne være sjovt at putte en bananskrald i mit penalhus og hælde yoghurt ud over mig. Der satte jeg min grænse! Jeg gik straks til en lærer og sagde det til ham. Læreren sagde noget til ham, men han stoppede ikke! Hele min klasse ville nu ikke snakke med mig overhovedet.

Blev cutter
Han blev ved med at kalde mig ting og gøre det, som han nu kunne finde på. Det gik mig så meget på, at jeg faktisk begyndte at skære i mig selv. Jeg ville ikke leve mere. Jeg skulle bare væk fra det hele. Jeg ville flytte skole, men min mor sagde, at hvis jeg flyttede skole, ville de vinde. Jeg skulle være stærk og vise, at jeg ikke ville lade dem vinde. Så jeg blev på skolen.

Læs også: Besvimede på grund af mobning

Da jeg skulle begynde i syvende klasse, gik ham fra klassen over mig ikke på skolen mere. Nu var der ingen efter mig mere. Min klasse ville bare ikke snakke med mig. Jeg blev holdt udenfor hele syvende klasse. Jeg skar stadig i mig selv et par gange om måneden, men kort for jul sagde jeg til mig selv, at det skulle stoppe!

Det hjalp ikke, det gjorde det bare værre. Min skole gik ikke længere end til syvende klasse, så jeg kom over på den anden skole i byen for at gå i ottende klasse, hvor jeg fik nogle venner. Folk ville gerne snakke til mig nu, men de ville ikke snakke meget med mig. Ham, der var efter mig på den gamle skole, var også på den skole, jeg nu var på, men han var ikke efter mig.

Da jeg så skulle i niende klasse, tog den ene af de venner, jeg havde fået, på efterskole. Den anden stoppede med at snakke til mig halvvejs inde i skoleåret. Så nu gik jeg alene igen. Men jeg tog det ikke så tungt. Nu er jeg lige begyndt i tiende klasse på en ny skole i en anden by. Nu går jeg sammen med min barndomsveninde og min kusine. Min kusine har hjulpet mig meget gemmen alt det her. Hun har hjulpet mig med at stoppe med at skære i mig selv. Hun har altid været der for mig. Og jeg har ikke skåret i mig selv siden syvende klasse.

Hilsen pigen, som nu vil starte en nyt kapitel i sit liv på en ny skole!

Læs også: What doesn't kill you makes you stronger

MestLæste