1. Få noget kulør! Læg dig ud i solen og steg lidt som en olieindsmurt kylling - selvfølgelig bare indsmurt i en solcreme med høj faktor, så du ikke går hen og bliver forbrændt. Udover at blive rig på D-vitamin, så kan du måske også blive rig på sommerflirts!

2. Hvis du er i udlandet, så køb en masse flotte postkort og find "blymanden" frem, for nu skal der sendes postkort til veninderne og gamle tante Yrsa. Veninderne bliver glade… og tante Yrsa, hun finder måske på en endnu bedre fødselsdagsgave næste gang!

3. I løbet af din sommerferie skal du lave en oprydningsdag på dit værelse. Kig på væggen - trænger nogle af plakaterne til at blive skiftet ud? Måske med et billede af din bedste veninde og dig eller dit idol!

4. Lav din egen blog, som omhandler dit liv! Du kan krydre den med nogle billeder af dig selv og dine impuls-sommerkøb. Brug bloggen som en slags dagbog - og lad andre kigge med!

5. Lav nogle forskellige spillelister i din Spotify-app! Her er nogle eksempler:
1. "Fest i badet" - al den musik, du vil skråle med på, mens vandet danser ned af dig.
2. "Fest til solopgang" - al den musik, der kan holde en fest i gang, til solen står op.
3. "Ja, drenge er fra en anden planet" - al den musik, der minder dig om, hvor irriterende drenge til tider kan være!

6. Lav en liste over mål, som du vil opnå i dit kommende skoleår, for eksempel at blive bedre til matematik, og hvordan du gør det. Er det ved at droppe tøsesnakken i timerne? Eller ved at gøre et (ægte) forsøg på at "løse ligningerne"?

7. Bind alle dine nye skolebøger ind i noget bogbind (det er et godt signal til læreren)! Hvem gider kigge på en atomfysiker med en syret "eliksir" i hånden. Klip alle dine idoler fra Vi Unge ud og klistre dem på! Det ser altså ret cool ud på dit skrivebord i klasselokalet.

8. Lav en tophemmelig bog med nogle af dine tætteste veninder. Bogen skal indeholde lister over, hvem der skal scores i det kommende skoleår. Når året er gået, kan I jo sidde og grine…

Læs også: 10 ting, du kan dele med din dagbog.

9. Smut en tur forbi din Instagram-profil. Har du det helt rigtige profilbillede? Sørg for at du fremstår, som den du er.

10. "Sidst i vandet er en taber!" Om du er ti eller sytten år, findes der altså ikke noget sjovere end at plaske rundt ude i vandet! Man behøver jo ikke at lege "sild" hele tiden…

11. Lav nogle cupcakes sammen med dine veninder. Hvem kan lave den flotteste cupcake? Taberen kan få æren af at vaske op!

12. Skønhedsdagen! - dagen, hvor du filer dine negle, lakerer dem, giver dig selv en ansigtsmaske, forkæler håret med en hårkur, lader dine fødder løsne lidt op i et fodbad og fugte hele din krop med en bodylotion!

13. Sørg for, at du har en skolekalender parat til dit kommende skoleår! Det er vigtigt, at man kommer godt fra start og har et overblik over lektier, caféaftaler og dates!

14. Hvis du skal ud at rejse, så lav en liste over film, bøger og musik, som du lige skal have med på vejen… det kan nemlig hurtigt blive kedeligt at tælle gule biler!

15. Lav en aftale med hende din travle veninde, som du gik til springgymnastik, synkronsvømning og spejder med. inden det blev ferie! Mon ikke hun har tid til en is nu?

16. Find sportstøjet frem, sving håret op i en høj hestehale, bind snørebåndene og fyld vandflasken for nu skal der løbes! Det er en billig og nem måde at fylde sig selv med sund energi på! 

17. Kig forbi klædeskabet - ligger sokkerne og trusserne, hvor de skal? Hænger kjolen på bøjlen? Og hvornår gik du sidst med de ternede shorts? Lav en tøjbyttedag med nogle af dine veninder, så du er sikker på, at tøjet kommer i gode hænder.

18. Find et sommerjob, så du har lidt ekstra lommepenge.

19. Arranger en hyggefest sammen med dine veninder. Det behøver ikke at være det helt vilde "dance party", men bare noget "chill" ude i haven. Alt, du behøver, er nogle gode venner, rytmisk musik og en masse godt humør!

20. Picnic med ham den søde! Hvis du kender en sød fyr, så spørg ham, om I ikke skal lave en picnic en sommeraften. Det er en super hyggelig og en nem måde at være sammen med drenge på… og mon ikke I kan fortsætte til solnedgang?

Læs også: 15 tips til den bedste sommerferie!