Det sker

Lav din egen blog

Af Julie Rosendahl. Foto: Shutterstock 5. november 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du helt vildt klar til at skrive din egen blog? Så læs med her – og bliv helt klar til at gå i luften som blogger!

Find et emne
Spørg dig selv: Hvad er jeg virkelig god til? Hvad går jeg op i? Hvor har jeg noget at dele ud af?
Husk: Det bliver først interessant for dine læsere, hvis du virkelig har noget på hjerte. Derfor handler det om at finde lige det, som du er god til eller ved en masse om. Hvad plejer du for eksempel at hjælpe dine veninder med, eller hvad kan du, som kun få andre kan?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Er du til billeder?
Spørg dig selv: Vil du have billeder på din blog? Passer det til det emne, du skriver om? Og vil du selv tage dem, eller skal de bare findes på nettet?
Husk: Billeder er gode til at skabe interesse. Store og mange billeder er oplagt til for eksempel en modeblog, mens du kan nøjes med nogle mindre og færre, hvis din blog er mere hverdagsbetragtninger.

Anonym eller ej?
Spørg dig selv: Vil jeg være anonym eller stå fem med navn og ansigt? Hvor går min egen grænse?
Husk: Det vil selvfølgelig gøre din blog mere interessant for læserne, hvis du viser dit fulde ansigt, men det kan også være hårdt, at alle ved, hvem man er - og det kan godt lade sig gøre at gå fra anonym til mere og mere "kendt", men det modsatte er umuligt.

Fin dit personlige fingeraftryk! [faktaBox]
Spørg dig selv: Hvordan skal folk huske min bloggen mellem alle de andre?
Husk: Det handler om at finde din egen specielle signatur. Du kan for eksempel give bloggen et sejt og genkendeligt logo, bruge en bestemt slags humor eller altid slutte dine indlæg på samme måde.

Moral og etik
Spørg dig selv: Hvor meget vil du gå med til? Kunne du finde på at skrive om en bestemt ting, fordi du havde fået det gratis, eller fordi din veninde havde bedt dig om det?

Husk: Bare fordi nogen tilbyder dig noget, er du ikke nødt til at skrive om det. Bloggen er dit eget sted, og det er dig, der bestemmer, hvad den skal handle om. Du har ikke lovet nogen noget.

5 gode råd:
1. Lav en "disclamer" nederst på din blog, som klarer rettighederne omkring de billeder, du bruger. Den kan fo eksempel lyde sådan her: "De billeder, der ikke er taget af mig, ejer jeg ikke rettighederne til, og jeg bruger dem ikke kommercielt. Hvis der ikke er skrevet nogen reference, betyder det, at billedet er mit eget".

2. Skriv kun noget, du er helt sikker på. Det er så kikset, hvis du er nødt til at trække ting tilbage, fordi de ikke helt lige passede alligevel.

3. Brug dig selv, så bloggen får lidt liv. Jo mere af dit helt eget personlige præg, du kan give bloggen, jo bedre.

4. Lad dig ikke presse til at opdatere hele tiden, hvis du ikke har tid. Det er okay at holde en pause fra bloggen en gang imellem.

5. Afslør ikke mere om dig selv, en du har lyst til. Husk nu, at din mor, din kæreste eller din værste fjende også kan læse med. Og måske er det ikke ALT, du gerne vil have dem til at vide?