den første menstruation
Menstruation

Den første menstruation

Af Line Sølvhøj Johansson 18. september 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Måske har du allerede fået den første menstruation, og hvis ikke er det godt at vide, hvad du skal være opmærksom på, når du får menstruation den første gang.

Du ved sikkert en masse om menstruation fra dine veninder, seksualundervisning i skolen eller måske fra din mor eller søster. Men hvis du endnu ikke har fået den første menstruation, så har du sikkert stadig nogle spørgsmål.

Læs også: 10 gode ting ved menstruation.

Derfor har vi samlet nogle svar på de typiske spørgsmål om den første menstruation - bliv klogere her:
 

Hvor længe varer den første menstruation?

Det er meget forskelligt, hvor længe den første menstruation varer. Hos nogle er menstruationen der kun i nogle dage, mens den hos andre varer mange dage.
 

Hvor meget bløder man første gang?

Nogle bløder kraftigt under den første menstruation, mens andre kun har lidt brunligt menstruationsblod. Begge dele er helt normalt.

Læs også: Hvornår får du menstruation.
 

Kan man først blive gravid, når man har fået menstruation?

Du kan faktisk blive gravid allerede inden, du har fået den første menstruation. Derfor skal du altid huske at bruge kondom, når du er i seng med en fyr - også selv om du endnu ikke har fået den første menstruation.
 

Får man menstruationssmerter ved første menstruation?

Det er forskelligt fra pige til pige, om man har smerter ved den første menstruation og hvor voldsomme, de er. Det kan også være, du har nogle menstruationssmerter den første gang, men så ikke næste gang - og så kan det være, du får det igen på et tidspunkt.

Hvornår får man menstruation igen?

Når din menstruation er helt normal, vil den komme en gang om måneden, men til at starte med, kan den godt være lidt ustabil. Derfor kan der godt gå længere tid, inden du får din næste menstruation. Føler du, der er gået for lang tid, så snak med sundhedsplejersken eller din læge om det.

Læs også: Alt om menstruation.

MegetMere