Helbred & balance

Fem råd mod jalousi

Af Anja Bruneskjold 25. april 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bliver du nemt jaloux, og vil du gerne slippe af med din jalousi? Så læs med her, hvor vi har samlet fem gode råd mod jalousi.

Er du én af dem, som nemt bliver jaloux på din veninde, fordi alt bare kører for hende? Man kan nemt blive jaloux på veninden, når hun gang på gang scorer de højeste karakterer og de lækreste fyre - eller hvis hun altid er foran med de sejeste trends og den nyeste frisure. Når man er jaloux, kan man faktisk godt virke sur, og det er altså ikke særlig fedt for veninden, hvis det hele tiden går ud over hende.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan bekæmper du veninde-jalousi.

Vi har samlet fem gode råd mod jalousi, så du kan slippe af med den.

1. Spørg dig selv: Hvorfor er jeg egentlig jaloux? Det kan godt være, din veninde er supersej til ALT, men du er helt sikkert sej til noget andet. Og måske misunder hun i virkeligheden også dig.

Læs også: Jalousien nedbryder dit selvværd.

2. Husk at tage ansvar! Det skal ikke gå ud over din veninde, at hun har mange af de ting, du også gerne vil have. Vær glad på hendes vegne i stedet for at blive jaloux og sur.

3. Du ved sikkert godt, hvilke af dine veninder du bliver jaloux på, så prøv at forberede dig selv på ikke at blive jaloux, når I skal ses - på den måde kan du bedre håndtere jalousien i situationen.

Læs også: Hvis din kæreste er jaloux...

4. Tænk over, hvem du gerne vil være! Der er ingen, der gider være hende den sure og negative. Så beslut dig for at være glad og positiv, når der sker noget fedt for din veninde, som du ellers plejer at blive jaloux over.

5. Du kan sagtens overvinde jalousien, og det er slet ikke umuligt at komme af med den. Hvis du virkelig vil, er du bare nødt til at hanke op i dig selv, hver eneste gang jalousien melder sig. Når du har gjort det mange gange, kan du lettere styre den.

Er du jaloux? Tag testen her!