Krop & Sind

Hvis din kæreste er jaloux…

Af Sarah-Sofie Boussnina 23. juni 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Jalousi kan dræbe kærligheden i et forhold. Derfor er det vigtigt, at du og din kæreste snakker tingene igennem, hvis en af jer er jaloux.

Jalousi kan ødelægge et forhold. Det skaber ikke kun usikkerhed hos den, der er jaloux, men også hos det menneske, det går ud over. Frygten for at miste kærligheden kan ødelægge den. Her er nogle gode råd til dig, som har en jaloux kæreste.

Hvorfor bliver man jaloux?
Jalousi er en naturlig følelse, som kan blive fremprovokeret, hvis man oplever svigt, for eksempel af forældre. Men selv om gamle oplevelser måske er skyld i, at din kæreste bliver jaloux, så er det vigtigt at huske, at han skal tage ansvar for sine følelser og arbejde med sig selv. Når din kæreste bliver jaloux, er det fordi, han er bange for at miste dig, men husk at ægte kærlighed ikke er begrænsende. Både dig og din kæreste skal have lov til at være sammen med venner og have det sjovt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag snakken!
Hvis din kæreste er jaloux, er det vigtigt, at du ikke lader dig hæmme af det. Tal med ham om det, lyt til hvad din kæreste siger og fortæl ham, hvad jalousien gør ved dig, men husk at vær tro mod dig selv. Det er vigtigt at lytte til dig selv, og du skal ikke undgå ting, som gør dig glad!

Det er ikke din skyld…
Det er ikke din skyld, at din kæreste er jaloux. Det er hans problem og ham, der må arbejde med at tackle sine følelser på en bedre måde. Spørg dig selv, om jalousien fylder så meget, at I skændes mere, end I griner, og overvej, om du har lyst til at være sammen med en, der ikke stoler på dig, og som måske gør dig mere ked af det end glad.

Hvis du vil hjælpe din kæreste
Du kan ikke helbrede din kæreste for jalousi, men du kan vejlede ham til at søge hjælp andre steder. Hvis din kæreste er voldsomt jaloux, kan du råde ham til, at søge hjælp hos en psykolog.
Uanset hvad du vælger at gøre, er det vigtigt, at du følger dit hjerte. Lyt til sig selv og gør det, der gør dig glad!

Læs også:Når kæresten er på ferie...

MestLæste