Huskeliste til din konfirmation
konfirmation

Konfirmation: Den store huskeliste

Af Line Sølvhøj Jensen 29. marts 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal du konfirmeres? Så tjek lige vores huskeliste til din konfirmation, så du er sikker på, at du når det hele til den store dag.

Brug denne huskeliste til din konfirmation - så der kommer styr på det hele

Uh, der er mange ting at holde styr på, når man skal konfirmeres. Du har måske allerede styr på det meste, men tjek for en sikkerhedsskyld vores huskeliste til din konfirmation:

Læs også: Hvad skal du ønske dig til din konfirmation?

Kjole, sko og taske

Har du ikke allerede fået købt konfirmationskjolen, så er det ved at være på tide. Måske skal den tilpasses, og så skal skrædderen altså lige have tid til at sy den om, inden du skal konfirmeres.

Det er en god idé at have en lille taske med til din konfirmation, så du kan have din mobil, lipgloss, bind og så videre på dig. Find en lille diskret taske i hvid, sølv eller guld - det ser pænt ud til kjolen.

Skoene kan du selvfølgelig sagtens vente med at købe, men måske skal de lige gås til inden den store dag. Gå med dem derhjemme inden den store dag, så du ved, at du kan holde ud at have dem på.

Læs også: Video: Backstage med Lilly konfirmationskjoler.
 

Gæsterne, bordkort og bordpynt

Har du fået sendt invitationerne ud? Skriv ned om folk kommer eller melder afbud, når du får svar, så du har styr på, hvor mange I bliver. Når du har fået svar fra alle, kan du sammen med dine forældre lave en bordplan og finde ud af, hvem der skal sidde hvor.

Tænk også over bordpynten: Skal det for eksempel være i dine yndlingsfarver og vil du selv lave kortene? Måske skal der være et tema for hele festen?

 

I kirken

Selv om der er noget tid til endnu, så sørg for at tjekke, at du har styr på:
• Salmebogen (skal du selv have en med, eller får du en i kirken?)
• Transporten til og fra kirken
• At du har en jakke til at have ud over din kjole, hvis nu det er koldt
• At du har tjek på, hvor du og din familie skal sidde i kirken

Læs også: Få et flot konfirmations-look.

 

Håret og makeuppen

Begynd allerede nu at øve dig på, hvordan dit hår skal sidde og hvordan din makeup skal være. Du skulle jo nødig ende med en dårlig hårdag eller totalt kikset makeup på konfirmationsdagen.

Vil du bruge selvbruner, når du skal konfirmeres, så husk at du ikke skal bruge den samme dag, som selve konfirmationen er, for så kan du få grimme skjolder på din kjole.

Læs også: Sådan gør du: Selvbruner.

 

Talen eller sangen til dine forældre

Okay, måske har dine forældre allerede styr på alle de ting, men hvad med takketalen eller sangen til dem? Den må du selv have styr på, og hvis du er lidt nervøs for det, så er det endnu bedre at være i god tid.

Få hjælp her:
Sådan holder du en tale.
Sådan skriver du din egen sang.

MegetMere