Musik

Sådan skriver du din egen sang

Af Line Sølvhøj Jensen 10. februar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du en drøm om at komme til at skrive en sang? Vi hjælper dig på vej her!

Drømmer du om at skrive din helt egen sang? Her får du nogle tips til, hvordan du skal gøre.

1. Vær altid klar
Hav altid et stykke papir og en kuglepen på dig, så du lynhurtigt kan skrive ned, når du får en supergod idé til et vers eller en sød sætning. Tit kommer de gode ideer nemlig, når du allermindst venter det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Brug en rimordbog
Det er en rigtig god idé at bruge en rimordbog, når du skal skrive din sang. På den måde kan du lynhurtigt lave dine sætninger færdige og finde nogle gode ord, der rimer.

3. Tænk anderledes
Prøv at finde på nye måder at beskrive ting på, så din sang kan blive helt speciel. Hvis din sang handler om kærlighed, så prøv at bruge følelser eller farver til at beskrive kærligheden, i stedet for bare at sige, at du er forelsket.

4. Lad vær med at dømme dig selv
Du skal ikke tænker over, om det, du har skrevet, lyder dumt eller er fjollet. Og du skal heller ikke tænke over, hvad andre vil tænke om din sang, mens du skriver den. Først når du mener, at du er færdig med sangen, så kan du begynde at rette i den.

5. Lad vær med at slette noget
Din sang bliver altså ikke færdig på en dag. Nogen dage synes du måske, at det lyder dumt, det du har skrevet, og andre dage kører det bare. Men lad vær med at slette noget af det, du har skrevet, før du er helt færdig med sangen. Det, du har skrevet for nogle uger siden, kan måske ende med at gør din sang helt perfekt.

6. Du må ikke presse dig selv
Sangen bliver aldrig god, hvis du hele tiden presser dig selv. Derfor skal du skrive, når du har lyst til det, og du skal ikke tænke på budskabet i sangen, når du skriver den. Du skal heller ikke tænke så meget over, om det skal være et dansehit eller en sød kærlighedssang. Det vigtigste er, at du får det frem i sangen, som du gerne vil, og skriver, når du har lyst til det.

MestLæste