Konfirmation blå mandag
Blå mandag

Blå Mandag aktiviteter: Det skal i lave

Redaktionen 23. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mangler du idéer til Blå Mandag aktiviteter? Vi har samlet nogle Blå Mandag aktiviteter, som du og dine venner kan lave sammen på dagen.

Yaaaas! Blå Mandag er en af de fedeste dage ever. Du har fri fra skole sammen med vennerne, og I skal lave lige præcis det, som I vil! Men hvad er det så, I har lyst til at lave? Her får du inspiration til Blå Mandag aktiviteter i kan lave. Mange af dem kan du lave, selv om du ikke bor i store byer som København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg. Men der vil typisk være flere muligheder i storbyerne, så det kan være en god idé at besøge dem.

Aktive Blå Mandag aktiviteter

Kan du og dine venner godt lide at lave ting, hvor I selv skal være aktive? Så kan I bruge jeres dag på at prøve en masse sjove Blå Mandag aktiviteter. Hvad med at prøve at køre gokart, klatre på klatrevæg, tage ud og bowle eller tage en sjov dansetime et sted? Det behøver ikke være noget, I er gode til. Prøv at vælge noget, som ingen af jer (eller næsten ingen af jer) har prøvet i forvejen. Så er I sammen om at prøve noget nyt, hvilket er sjovt i sig selv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hold fest

Saml alle dine venner eller hele din klasse til en hyggelig fest, hvor I kan fortælle om jeres konfirmation og hygge igennem. Hvis I er vilde med temafester, er det oplagt at vælge et sjovt tema, hvor alle skal komme udklædt. Bed alle om at stå for nogle forskellige ting, så det ikke er én person (og hans eller hendes forældre), der skal stå med det hele. Og husk så, at skolen kalder næste dag, så start ikke festen alt for sent.

Psst … Hvis hele klassen gerne vil mødes, men I alle sammen vil nogle forskellige Blå Mandag aktiviteter, så opdel jer i grupper om dagen, hvor I laver noget hver for sig, men arrangér en fælles fest om aftenen. Så kan I catche op og fortælle hinanden om jeres dag.

Læs også: Hvad er Blå Mandag?

Blå Mandag Aktivitet: En tur i biffen

Det er megahyggeligt at tage i biografen, og det er jo oplagt at bruge jeres dag på at se en god film og spise en masse slik. Hvis I ikke kan blive enige om en film, I skal se, så se to film. I har jo hele dagen. Hvis I kan blive enige om én film, er der tid nok til, at I kan kombinere en bif-tur med en shoppetur og en hyggelig frokost. Lyder det ikke som den bedste dag?

En tur i Tivoli

En Tivoli-tur med alle vennerne er altid en god idé. Tivoli er oplagt at vælge, fordi der er noget at lave for stort set alle. Hvis man ikke kan lide at køre i de vilde rutsjebaner, så er der mange andre ting, man kan prøve. Det gode er, at når det er tid til frokost eller aftensmad, så er der restauranter lige ved hånden. Det bliver den fedeste dag.

Tag i vandland

Det er stadig ikke helt varmt udenfor, og så er det jo oplagt at tage i et vandland og nyde varmen. Du får også en lille forsmag på sommeren, fordi du endelig kan få lov til at tage din yndlingsbikini eller badebukserne på. Bagefter kan I alle sammen spise frokost eller aftensmad sammen. Og måske holde en lille fest hjemme hos en af jer.

Shop igennem

Hvis du har fået nogle penge i konfirmationsgave, så kan du jo bruge din dag på at shoppe og købe det, du har ønsket dig. Der er helt sikkert også mange af dine venner, der har fået penge i konfirmationsgave, så lav en tur ud af det ved at tage i et shoppingcenter, hvor I kan gå rundt i timevis. Brug nogle af pengene på at spise en god frokost, så I kan holde til at shoppe HELE dagen. Det er den oplagte Blå Mandag aktivitet. 

Læs også: Huskeliste til Blå Mandag

Gode råd 

- Tag kun de penge med, som du har tænkt dig at bruge. Og husk at have pengene et sikkert sted!

- Lad dig ikke presse af andre. Det kan godt være, du føler dig voksen og tror, du kan drikke ubegrænsede mængder alkohol, men det kan du ikke! Hvis du har tænkt dig at drikke, så drik kun en lille smule, så du stadig føler dig klar i hovedet.

- Aftal med en ven eller veninde, at I skal følges hele dagen! Undgå kun at følges med nogen, du ikke kender.

- Uanset hvor du fejrer Blå Mandag, så er det altid en god idé at have en plan for hjemturen, så du ikke pludselig er strandet et ukendt sted!

Læs mere om

MegetMere