Sådan holder du den perfekte konfirmation
Konfirmation

30 lette tips til konfirmationen, du aldrig glemmer

Af Rikke Louise Reffelt 19. august 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Pynt! Mad! Fotos! Der er jo bunkevis af vigtige beslutninger, der skal tages til din konfirmation. Følg de sikre tips og tricks lige her, og vi garanterer dig en dag, du (og dine gæster) vil huske for evigt.

Hold en fest, der starter ved kirken

Kirke-snacks
Medbring lidt små, simple snacks, som du og dine gæster kan nyde ved kirken, lige efter du er blevet konfirmeret, inden turen går videre til din konfirmationsfest. Gæsterne vil elske at fejre dig med kold solbærdrik og lidt frisk frugt for eksempel.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sjovt køretøj
Når du skal fra kirken og videre til din fest, kan du vælge en anderledes afgang. Måske vil du gå i samlet flok med dine gæster, blive fragtet i en særlig fancy bil, hoppe på en blomsterpyntet cykel eller måske snuppe dit løbehjul, hvor du har bundet et par balloner på styret?

En sød hilsen
Har du et par nære venner i klassen? Så stik dem en lille kuvert ved kirken med et par søde og personlige ord fra dig, hvor du ønsker dem en magisk dag og fortæller, hvor glad du er for jeres venskab. Læg et fællesfoto af dig og din ven med i kuverten og måske en fin blomst.

Hold en fest med en varm velkomst

Festlig indgang
Placér fakler, balloner eller skilte ved indgangen til din fest for at markere din særlige festdag. Du kan også finde en rulle billigt stof og rulle ud som en ”rød løber”, så ingen er i tvivl om, hvor der afholdes konfirmations-party. På den måde løftes gæsternes festhumør fra start.

Tank op
Hav læskende velkomstdrinks klar til gæsterne, så de bliver forkælet fra start, inden I sætter jer ved bordet. Sæt smukke glasdispensere eller kander op med små skilte ved hver drik, og lad gæsterne tanke op. Så er det bare med at vælge, om de vil drikke hyldeblomstlemonade, jordbærsaft eller måske appelsindrik?

Vær parat
Stå ved din fint dekorerede indgang til festen, og sig smilende hej til alle dine gæster, så de kan mærke, hvor glad du er for, at lige præcis de kom for at fejre dig. Det giver en god start på verdens bedste dag, og dine gæster vil nyde at se dig stå og tage imod dem.

Hold en fest, der smager fantastisk

“Min yndlingsmenu, tak!”
Gå efter en menu til din konfirmation, der matcher din smag. Hvis du er mest til luksus-pizzaer, gennemførte burgere eller en omgang bøf og bearnaise, så sæt det på menuen! Det vil være ærgerligt at ende med et måltid, du egentlig ikke bryder dig om.

Dessert galore
Kan du ikke beslutte dig for, hvilken dessert du skal gå med? Hvorfor ikke planlægge et overdådigt dessertbord, så gæsterne kan gå amok i både cupcakes, chokoladekage, jordbærtærte, macarons og mange flere lækkerier. Det vil med garanti være en succes!

Må jeg præsentere …
Introducér festmenuen for gæsterne ved at lægge små printede menukort, som du har dekoreret fint, ved hver af gæsternes pladser, så kan de se, hvad de kan glæde sig til af gode sager i løbet af dagen. Du kan også vælge at skrive menuen på en stor tavle, som du sætter op.

Hold en fest med masser af DIY

Anderledes bordkort
Beslut dig for selv at fikse bordkort til din fest. Du kan for eksempel kreere dem af Hama-perler, binde et billede af hver gæst på en svævende heliumballon, som hænger ved deres plads, skrive gæsternes navne på sten eller plukke en fin blomst og lægge ved et håndskrevet bordkort.

Pluk-selv-blomster
Sæt kurs mod den nærmeste græsmark, en grøftekant eller din baghave, og pluk smukke, vilde blomster eller måske fine roser, som vil pynte helt perfekt i små glasflasker og vaser på bordet til din konfirmation. Det giver et personligt og afslappet udtryk.

Krea-tid
Du kan nemt lave meget af pynten til din konfirmationsfest selv, og så er du sikret, at du får præcis det udtryk, som du gerne vil have. En idé kan være at klippe flotte flagguirlander i din yndlingsfarve i papir eller stof og trække dem på en snor, og så er de klar til at hænge op. Nemt! Få selv endnu flere idéer på Pinterest eller Insta.

Hold en fest med god stemning

Styr på musikken
Hvad er en fest uden musik? Sæt et par højtalere op (og måske en disko-kugle?), og sammensæt en perfekt playliste. Vælg rolig musik til middagen, og gem din yndlings-festmusik til efter maden. Lad hele festen komme med idéer til playlisten, så der er noget for enhver smag, og så alle har lyst til at komme med på dansegulvet.

Sjove lege
Kast nogle hyggelige aktiviteter ind i løbet af din konfirmationsfest. Er det godt vejr, så sæt lidt havespil som kongespil og kroket klar til gæsterne, og pynt op med guirlander og lys udendørs, så der er ekstra indbydende. I kan måske også danse ballondans eller lege gæt og grimasser indendørs? Det er din fest, du bestemmer!

Byg en bar
Det kan være sjovt at placere små ”mini-barer” rundt i lokalet bygget af borde og duge med hver deres tema. Måske vil dine gæster efter middagen på hyggelig kaffebar, smage fancy sodavandsdrinks eller hænge ud i en blæret milkshake-bar? Dekorér barerne med fine skilte og lyskæder, så det bliver ekstra gennemført.

Hold en fest, der skaber minder

Klar, parat, foto!
Få dine gæster til at tage billeder og videoer til din fest, og find på et hashtag, som I alle kan bruge. Så ender du helt sikkert med en bunke fine fotos fra dagen. Et polaroid-kamera er også altid en god idé at have med, for så kan I hænge de fotos, I tager i løbet af din dag, på en tavle til din fest.

Gæstebog
Placér en smuk bog med blanke sider til festen, og få din faster, din bror, din morfar og alle dine andre gæster til at skrive (eller tegne!) søde beskeder i den. Den vil være hyggelig at læse efter festen. Du kan også finde et stort lærred og lidt maling frem og lade gæsterne kreere deres eget fællesmaleri til dig.

Photo booth
Lej en photo booth, som du og dine gæster kan springe ind foran og ved et enkelt tryk få taget skægge fotos. Husk at sætte skøre rekvisitter som briller, skilte og hatte ved din photo booth, for så bliver billederne ekstra sjove. Du kan også indrette en fin fotovæg og lade gæsterne selv tage billederne med deres telefoner.

Hold en fest med særlige detaljer

Kig op!
Prøv at pynte dit festlokale med fine detaljer. Måske er det loftet, du skal kaste dig over? Hæng smukke lyskæder, lange stofbaner eller duftende blomster ned fra loftet. Det vil med det samme skabe en magisk og overraskende stemning til din fest.

Fest alle steder
Lad der være et lille touch af fest dér, hvor man ikke forventer det. Sæt for eksempel et tændt stearinlys og en lille blomst på toilettet, eller lav små, kreative skilte med ”Garderobe”, ”Bar” og ”Lounge”, og placér dem passende steder – det vil give en gennemført effekt.

Forkæl gæsterne
Fryser din moster let? Så hav et tæppe liggende klar til hende. Og bruger din oldefar altid sukkerknalder i kaffen? Så stil en særlig skål frem til ham. Sørg for at have tænkt over de små ting, som du ved, gæsterne kan lide, så de kan mærke, at de betyder noget særligt for netop dig.

Hold en fest med søde overraskelser

Slikbuffet
Er du (også) mere end normalt vild med bland-selv-slik? Hvorfor så ikke installere din helt egen slikbuffet til din konfirmationsfest? Køb ind af dit all-time favoritslik (vælg evt. slik i en bestemt farvetone), og hæld det på fine glaskrukker, så gæsterne selv kan mikse søde sager.

Goodie-pakke
Hvis du har lyst, kan du lave en lille goodie-pakketil gæsterne, som de kan få med, når de skal hjem. Du kan for eksempel pakke lækre bolsjer eller små, duftende kager med en særlig hilsen fra dig, hvor du takker for, at de kom til festen. Det skal ikke være en kæmpe pakke, men bare en kærlig tanke.

Noget ekstra
Drømmer du om at gøre noget ekstra til festen, så lej et anderledes indslag til din store dag. Gå efter en popcornmaskine, og lad festen dufte af nypoppede popcorn i ægte cirkusstemning, eller servér farvestrålende kolde drikke fra en slush ice-maskine. Du kan også forkæle gæsterne med is fra en lille isbod.

Hold en fest, der er personlig

Unik takketale
Kast dig ud i at holde en lille tale for at sige tak for festen til dine forældre og dine gæster. Ud over at vælge en klassisk tale, som du for eksempel kan holde på rim eller med ord “fra A til Å” for at gøre den lidt anderledes, så kan du også forsøge dig med at skrive en sang, afspille et fint billedshow, holde en quiz om dig selv eller spille et særligt musiknummer.

Vær dig selv
Vær ikke bange for at gå imod tanken om, at ”sådan plejer man at gøre”, når du skal holde din konfirmationsfest. Hvis du drømmer om en skør temafest, en hyggelig indendørs skovtur eller en afslappet brunch, så gør det. Festen skal afspejle dig, og det ender garanteret helt fantastisk.

Små hjertekort
Sæt en lille bunke hjerteformede kort frem til festen, hæng en snor op, og læg nogle små klemmer klar. Lad nu dine gæster skrive et klogt “livs-råd” til dig, som de hænger op på snoren. Det vil være rørende at læse personlige råd fra alle dem, du holder af. Tag kortene frem, når du får brug for at blive guidet lidt i livet.

Hold en fest, der passer på kloden

Grøn pynt
Skru ned for engangspynten til din fest. Vælg i stedet pynt, der er lavet af naturlige materialer, eller som kan bruges igen til en anden fest. Bruger du klimavenlige sugerør og stofservietter og dropper engangskrusene i plastik, så er du allerede et skridt nærmere grøn samvittighed.

Loppemarked
Gå på jagt med din familie efter fine, små vaser, glas eller tallerkener på lokale loppemarkeder. De små genbrugs-skatte vil være yndige detaljer til din konfirmationsfest (og senere på dit værelse). På den måde slipper I for at købe nyt – en god, billig og miljøkærlig løsning!

Genbrugsgaver
Ønsk dig brugte, lækre sager i konfirmationsgave – det vil kloden takke dig for! Eller skriv “gode oplevelser” på ønskelisten som f.eks. en lækker cafétur eller et lille wellnessophold – noget, der tanker op på mindekontoen og ikke belaster miljøet helt så meget som fysiske ting, som du måske slet ikke får brugt ...

3 gode råd til din fest

1. Sig pyt
Måske endte du ikke med farvekoordineret pynt, vild underholdning eller fik skrevet den der kreative takketale. Men når du sidder på dagen og ser alle dine søde gæster samlet omkring dig, så kan det være helt lige meget, og du kan med fordel hviske ”pyt”, for dagen er med sikkerhed helt magisk alligevel. Det vigtigste er at dele dagen med dem, du holder af.

2. Ro på
Du står helt klar! Bordet er dækket, pynten er på plads, maden dufter – nu mangler du bare gæsterne. Dit hjerte banker, og du kan mærke varmen i kinderne. Men husk nu at trække vejret – sådan helt ned i maven. For det skal nok blive en dejlig dag. Bliver du overvældet i løbet af festen, så smut udenfor, og tag en pause, eller skriv en besked til din veninde, og tag et tjek på hendes konfirmationsfest – det kan berolige dig!

3. Snak med alle
Husk at tage en runde til din fest for at tale lidt med alle dine gæster. Midt i en hektisk dag, som går superhurtigt, kan du nemt glemme at få talt med din søde farmor eller hyggelige onkel. Men brug tid på at sætte dig ned ved siden af dem og nyde deres selskab. Måske kan de fortælle dig om dengang, de blev konfirmeret?

Læs mere om

MestLæste