pynt til bordkort
Konfirmation

DIY: Fin pynt til din konfirmation

Af Sisse Tvegaard Andersen 28. februar 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Få tips og gode idéer til pynt til din konfirmation, som du selv kan lave. Det er nemt og gør din fest til helt din egen.

Vil du gerne sætte dit helt eget præg på din konfirmation? Det kan du gøre med sød og hjemmelavet pynt til bordet og det lokale, I holder festen i. Og den gode nyhed er, at det faktisk er ret nemt at lave sin egen bordpynt til konfirmationen.

Tag testen: Find dit fest-tema og den perfekte pynt til din konfirmation

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har samlet seks nemme DIY-idéer her. Brug dem, der passer til dit tema og til den fest, du gerne vil have.

1. Blomster på glas

Gem tomme flasker og glas fra syltetøj, oliven eller pesto. De gør sig supergodt som vaser for små blomster. Drømmer du om en afslappet havefeststemning, kan du stille mange forskellige blomster i glas af forskellig størrelse på bordet, men hvis du har en mere klassisk stil til din konfirmationsfest, kan du samle glas i samme størrelse og stille en enkelt rose i hver. Du kan eventuelt spraye glassene med glimmer eller male en enkelt stribe i din yndlingsfarve for at gøre dem endnu finere.

Tip! Glassene kan også bruges som stager til fyrfadslys.

Pynt til konfirmation: Blomster i glas
Foto: Shutterstock

2. Her sidder konfirmanden

Find en gammel, flot stol, som du gerne må male på, og mal den i din yndlingsfarve eller den farve, du har valgt som temafarve til din fest. Stil den ved din plads ved bordet, så ingen er i tvivl om, hvor dagens hovedperson sidder. Hvis du ikke lige har en gammel stol eller dine forældre ikke vil have, at du maler på møblerne, kan du også dekorere din stol ved at binde tyl i en stor sløjfe omkring ryglænet.

Pynt til konfirmation: Mal en stol
Foto: Shutterstock

3. En sløjfe om gaflen

Gør lidt ekstra ud af borddækningen ved at binde et stykke silkebånd om bestikket og servietten. Det ser superfint ud, hvis silkebåndet er i en lidt lysere eller mørkere tone end servietten. Du kan også vælge at lægge en blomst ved siden af bestikket, inden du binder silkebåndet omkring.

Pynt til konfirmation: En sløjfe om bestikket
Foto: Shutterstock

Læs også: Det kan du ønske dig til konfirmationen

4. Bordkort af sten

Runde strandsten kan være virkelig fine som bordkort, både hvis du har et naturligt tema med haveblomster og hvis din stil er mere enkel. Gå en lang tur langs stranden, og saml de flotteste sten. Skriv gæsternes navne på stenene med en tynd sprittusch, og fortæl så dine gæster, at de kan tage stenene med hjem som et minde fra dagen.

Tip! Hvis du synes, at stenens farve er lidt for kedelig, kan du spraymale dem med sølv- eller guldmaling, inden du skriver navn på dem.

Pynt til konfirmation: Bordkort af sten
Foto: Shutterstock

5. Sjove minder

Har du en familie, der ikke er bange for at grine af sig selv, så er det en supersjov idé at lægge forskellige foto-props rundt omkring på bordene. Klip overskæg, kysmunde, prinsessekroner og sjove briller ud i pap og lim dem fast på træpinde. Du kan også lave din helt egen fotobooth, hvis du har et godt kamera og et stativ. Stil kameraet op foran en flot baggrund, og lad dine gæster godt amok foran kameraet. Det bliver helt sikkert nogle skægge minder, du får ud af det.

Læs også: De fineste konfirmationsfrisurer

Tip! Lav dit eget hashtag til din konfirmation, og bed gæsterne om at bruge det, når de lægger billeder ud fra festen. På den måde er det meget nemmere at finde billederne bagefter. Husk at tænke over, at det skal være lidt unik, så drop #konfirmation2017, og gå i stedet efter noget, ingen andre har brugt, for eksempel #emmasmegasejekonfifest.

Pynt til konfirmation: Photobooth
Foto: Shutterstock

6. Balloner med fyld

Køb nogle gennemsigtige balloner, og hæld konfetti eller glimmer i dem, inden du puster dem op. Det giver en superfin effekt og vil helt sikkert pynte på dit konfirmationsbord. Du kan også fylde dem med helium og binde dem fast på stolene eller lade en masse af dem hænge ned fra loftet.

I galleriet herunder kan du få endnu flere idéer til fin og festlig pynt til din konfirmation:

Psst! Galleriet indeholder affiliate-links. Hvis du ikke ved, hvad det er, kan du læse mere om dem LIGE HER.

Pynttildinkonfirmation

Bogstavbanner til 99 kroner
Du kan selv kombinere bogstaverne i dette cute banner. Det oplagte valg vil være at skrive dit navn eller noget med konfirmation, men du kan også vælge at skrive "Let's party", "På med danseskoene" eller noget andet sjovt.
Foto: PR
Servietter fra Ferm Living til 34 kr
Fine servietter kan gøre underværker for din borddækning. Vi er vilde med de her fra Ferm Living.
Foto: PR
Bordkort til 45 kroner for 10 stk.
Du kommer til at føle dig lidt kongelig med de her fine bordkort fra hobbyprodukter.dk. Pynt dem med de medfølgende similisten eller tegn en fin blomst på hver.
Foto: PR
Chokoladefontæne fra Coolstuff til 199 kr
Dine gæster bliver helt vilde, når de ser den her seje chokoladefontæne. Stil et fad med udskåret frugt og bær ved siden af, som gæsterne selv kan overtrække med chokolade.
Foto: PR
Balloner med svane til 42 kroner
Fine lyserøde balloner med svaner gør din fest til en ægte prinsessfest.
Foto: PR
Papkrus til 24 kroner for 12 stk
Hvem siger, at engangsservice er kedeligt? De her papkrus med marmortryk vil pynte så fint på dit konfirmationsbord.
Foto: PR
Cupcake-stativ til 159,95 kroner
Skal du have cupcakes til dessert til din konfirmation? Den her fine stander udstiller dem på den allerbedste måde. Der er plads til 24 små cupcakes i standeren.
Foto: PR
Popcakes-stativ til 59,95 kroner
De små popcakes både pynter og smager fantastisk. Se, hvordan du laver dem HER. Sæt dem i stativet, så gæsterne selv kan forsyne sig.
Foto: PR
Glas fra House Doctor til 45 kroner
Brug de små glas som vaser eller fyld dem med lyserøde skumfiduser og brug dem som pynt på bordet. Du kan også vælge at servere desserten i de små fine glas, hvis I for eksempel skal have is eller chokolademousse.
Foto: PR
Spiselige diamanter til 59,95 kroner for 9 stk
Diamanterne her er lavet af sukker og egentlig beregnet til at pynte kager med, men du kan også vælge at lægge en ved hver plads eller at strø flere ud over bordet.
Foto: PR

MestLæste