bordkort konfirmation
Konfirmation

DIY: Fem kreative bordkort

Af Sisse Tvegaard Andersen 6. april 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal du gøre lidt ekstra ud af borddækningen til din konfirmation? Her får du fem idéer til sjove og anderledes bordkort.

Til din konfirmation må du gerne gå all in på bordpynt og dekorationer, men har du tænkt på, at bordkortene, der fortæller dine gæster, hvor de skal sidde, også kan være en del af oppyntningen? Det ser superfint ud, hvis dine bordkort passer til resten af temaet for festen, og der er nærmest ingen grænser for, hvordan de kan se ud, og hvad de kan laves af.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Pink bordkort eller romantisk pynt? Find dit fest-tema her

Vi har fundet fem kreative idéer til bordkort, du selv kan lave.

Læs også: Endnu flere idéer du kan lave til din konfirmation

1. Lige til at spise

Køb en pose store marshmallows i hvid eller lyserød. Klip et hak i den ene ende med en saks, og sæt kortet fast i hakket. Når gæsterne har fundet deres plads, må de spise skumfidusen. Du kan også vælge at spraye glimmer på dine marshmallows, men så kan de altså ikke spises!

Foto: Shutterstock

2. Natur på bordet

Bordkort af sten eller træ giver dit konfirmationsbord et lækkert, naturligt look. Du kan selv gå en tur langs stranden og samle sten eller save en gren fra haven i skiver, men du kan også købe fine træhjerter i hobbybutikker. Skriv navn på dem med en sprittusch. Du kan også vælge at male træskiverne med tavlelak og skrive navnet med kridt.

Foto: Shutterstock

Læs også: Lav dine egne invitationer til konfirmationen

3. Bordkort med pomponer

Små, fine papirspomponer kan blive til søde og festlige bordkort. Køb en masse pomponer og noget pap i en farve, der passer til pomponerne og resten af din bordopdækning. Klip pappet i firkanter, der er lige så brede som pomponerne, skriv navnet på, og lim en papfirkant fast i hver pompon, når du samler dem.

Du kan se, hvordan du laver dem i videoen her:

4. Billeder

I stedet for at have kort med navne, kan du vælge at bruge billeder af dine gæster. Det ser sødt ud og giver også dine gæster noget at tale om, når de skal finde ud af, hvor de skal sidde. Find billeder af alle dine gæster på Instagram, eller gå på jagt i dine forældres fotoalbums, og få billederne printet ud. Der findes flere hjemmesider, der tilbyder at printe dine fotos med cool retrorammer, så de ligner polaroid-fotos.

Foto: Shutterstock

Læs også: Hvad skal du ønske dig i konfirmationsgave?

5. En blomst til hver

Den her ide er ekstrasød, fordi den samtidig er en lille gave til dine gæster. Køb små blomster i potter, og stil en blomst ved hver plads. Du kan vælge at skrive gæsternes navne direkte på blomsterpotten med en sprittusch eller binde en seddel i et silkebånd om den.

Foto: Shutterstock

Den gode bordplan

Nu har du styr på dine bordkort, men husk lige at sætte tid af til at lave den perfekte bordplan. Det er sværere, end du tror! Et godt tip er at tænke over, at de folk, der sidder ved siden af hinanden, har et eller andet til fælles, så de har noget at tale om sammen. Det kan for eksempel være, at de begge to elsker at spille musik eller at de hepper på FC Midtjylland.

Ud over bordkort skal du også have styr på resten af pynten. Find idéer i galleriet:

Psst! Galleriet indeholder affiliate-links. Ved du ikke, hvad det er, kan du læse mere HER.

Pynttildinkonfirmation

Bogstavbanner til 99 kroner
Du kan selv kombinere bogstaverne i dette cute banner. Det oplagte valg vil være at skrive dit navn eller noget med konfirmation, men du kan også vælge at skrive "Let's party", "På med danseskoene" eller noget andet sjovt.
Foto: PR
Servietter fra Ferm Living til 34 kr
Fine servietter kan gøre underværker for din borddækning. Vi er vilde med de her fra Ferm Living.
Foto: PR
Bordkort til 45 kroner for 10 stk.
Du kommer til at føle dig lidt kongelig med de her fine bordkort fra hobbyprodukter.dk. Pynt dem med de medfølgende similisten eller tegn en fin blomst på hver.
Foto: PR
Chokoladefontæne fra Coolstuff til 199 kr
Dine gæster bliver helt vilde, når de ser den her seje chokoladefontæne. Stil et fad med udskåret frugt og bær ved siden af, som gæsterne selv kan overtrække med chokolade.
Foto: PR
Balloner med svane til 42 kroner
Fine lyserøde balloner med svaner gør din fest til en ægte prinsessfest.
Foto: PR
Papkrus til 24 kroner for 12 stk
Hvem siger, at engangsservice er kedeligt? De her papkrus med marmortryk vil pynte så fint på dit konfirmationsbord.
Foto: PR
Cupcake-stativ til 159,95 kroner
Skal du have cupcakes til dessert til din konfirmation? Den her fine stander udstiller dem på den allerbedste måde. Der er plads til 24 små cupcakes i standeren.
Foto: PR
Popcakes-stativ til 59,95 kroner
De små popcakes både pynter og smager fantastisk. Se, hvordan du laver dem HER. Sæt dem i stativet, så gæsterne selv kan forsyne sig.
Foto: PR
Glas fra House Doctor til 45 kroner
Brug de små glas som vaser eller fyld dem med lyserøde skumfiduser og brug dem som pynt på bordet. Du kan også vælge at servere desserten i de små fine glas, hvis I for eksempel skal have is eller chokolademousse.
Foto: PR
Spiselige diamanter til 59,95 kroner for 9 stk
Diamanterne her er lavet af sukker og egentlig beregnet til at pynte kager med, men du kan også vælge at lægge en ved hver plads eller at strø flere ud over bordet.
Foto: PR

MestLæste