Mit liv

Guide: Få en stærkere personlighed

Af Line Sølvhøj Jensen 1. november 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du træt af at blive misforstået, og vil du gerne i endnu højrede grad vise, hvem du er? Så læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du får en stærkere personlighed.

Du kan sikkert være helt dig selv, når du er sammen med din familie og dine venner, men hvad sker der, når du kommer ud blandt nogen, du ikke rigtig kender? Bliver du så dødgenert eller helt overgearet? Her lærer vi dig, hvordan du kan få en stærkere personlighed, så du kan være helt dig selv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Tips til at få et bedre selvværd.

Hvorfor skal du vise, hvem du er?
Hvis du kan lære at vise dit sande jeg frem, så slipper du for åndssvage misforståelser, og du behøver ikke at sætte en facade op, når du møder nye mennesker. Kan folk lide dig, så kan de jo lide dig for lige præcis den, du er, og ikke fordi du har en fed facade - nice nok! Når du møder nye veninder eller en ny fyr, som du måske kan blive kæreste med, så ved du, at de kan lide dig for den, du er.

Læs også: Alle fortjener respekt.

Hvordan gør du så?
Her er fem trin til, hvordan du får en stærkere personlighed:

1. Hvem er du?
Tænk over, hvem du er, og hvad du gerne vil udstråle over for andre. Måske er du er en supersød pige, der altid lytter, eller også vil du gerne vise andre, at du i virkeligheden er ret sjov og underholdende, når altså din indre, stille pige bliver gemt lidt væk.

2. Hvad interesserer dig egentlig?
Hopper du altid med på bølgen og går til håndbold, fordi dine veninder gør det, eller går op i mode, fordi din bedsteveninde er vildt modeinteresseret? Hey, det er jo ikke dig! Prøv i stedet at finde noget, som DU synes, der er spændende. Du behøver ikke at være udenfor, bare fordi du interesserer dig for noget andet. Måske bliver du netop hende den spændende pige, som andre ser op til.

Læs også: Sådan bliver du mere positiv.

3. Vær interesseret i andre
Vil du give andre et godt indtryk af dig, så vis dem, at du er interesseret i dem. Spørg ind til dem og ros dem - det kan alle mennesker godt lide.

4. Accepter dig selv
Er du typen, der sætter dig selv til side for andre? Nu er det slut, for nu skal du nemlig lære, hvordan du prioriterer dig selv. Det er svært for andre at respektere en, der ikke respektere sig selv. Så vis andre, hvad du vil, og at du faktisk er en pige, der tør at gøre noget godt for dig selv, og sige fra over for de ting, du ikke har lyst til.

5. Vær den, du er
Når du er blevet mere sikker på, hvem du egentlig er, og hvad du gerne vil udstråle, så hold fast i det. Hver gang du er ved at falde i og vise en anden side, så hold fast og tænk på, at det jo ikke er sådan du er helt inderst inde. Inden længe vil du få positiv respons på, at du viser din sande side frem.

MestLæste