vi unges blog

Alle fortjener respekt!

Af Mathilde Kølben 7. januar 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Læsernes blog: Du kender Mathilde fra ”Min Søsters Børn vælter Nordjylland”. Her skriver hun om, hvordan det kan være svært at få andres respekt – også selv om man er kendt.

Livet er ikke bare en leg, og man skal kæmpe for at opnå ting i livet. En af tingene er respekt fra andre…

Vi tøser kan være hårde mod hinanden. Vi dømmer ofte hinanden på udseendet og glemmer, at det er det indre, der tæller. Men hvis man er sig selv, kan man være ligeglad med, hvad alle andre tænker og tror om en. Hvis de ikke vil lære dig at kende, så se det på den lyse side: Så ved de ikke, hvad de går glip af.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er svært at forklare betydningen af ordet "respekt". Det er ligesom kærlighed og tillid - man får ikke respekt uden også at give det. Nogle unge går med våben på gaden for at skabe respekt. Derfor er der mange mennesker, som forveksler respekt med frygt. Man skal ikke bruge våben for at skabe respekt - det er nemlig din personlighed, som skaber respekt.

Læs også: Få et bedre selvværd.

Folk, der ikke respekterer andre, har oftest et dårligt selvværd eller er mega jaloux. Alle mennesker har ret til at blive respekteret, men ikke alle bliver det. Det kan blandt andet skyldes dårlig selvværd. Hvis ikke du er tilfreds med sig selv, så er der risiko for, at andre heller ikke er det. [faktaBox]

Det kan være svært, hvis ikke man bliver respekteret. Man føler sig ikke værdsat og går rundt med en følelse af, at man ikke er god nok. Man kan ofte komme til at "gemme" sig og tør ikke vise sit "sande jeg", hvis nu nogen ikke ville kunne lide det. Men hvis du er åben over for nye muligheder, har en god, frisk og varm udstråling, så er du godt på vej til at blive respekteret. Vær åben og snak med folk, og vær ikke bange for at sige din mening i et åbent forum. Folk vil vide, hvem di er og ikke, hvem du prøver at være.

Hvis du har svært ved at blive respekteret
Hvis du nogle gange synes, det er svært at blive respekteret, så prøv at åbne mere op og vis folk, hvem du er. Stå ved dine holdninger og meninger og sig fra, hvis der er nogen, der gør noget, du ikke bryder dig om. Du skal ikke være nervøs for at komme til at sige noget forkert. Det vigtigste er, at du prøver. Kom gerne med positive kommentarer til folk omkring dig. Husk at smile og sige tak - det gør en stor forskel. Og vigtigst af alt: Vær mod andre, som du vil have, de skal være mod dig.

Hvis man er lidt genert eller meget stille, kan det være svært at vise sin personlighed frem, og på den måde har folk svært ved at komme ind til dig. Det gør, at de måske har svært ved at respektere dig. Hvis man ikke kan komme med sin egen mening, når man bliver spurgt om noget, virker man uinteresseret, og på den måde kan man komme til at fremstå som indelukket og kedelig. Nogen vil måske synes, at du er svær at gennemskue, og så kan det blive svært at respektere dig. Hvis man er mentalt anderledes, kan det være rigtig svært at blive respekteret.

Læs også: Sådan bliver du mere positiv.

Det kan også være svært at blive respekteret, hvis man for eksempel har et særligt talent. Jeg er selv skuespiller, og nogen har svært ved at respektere, at jeg både skal/kan være i skole og samtidig passe mit arbejde. Men nogen gange bliver man nødt til at gå med oprejst pande og være ligeglad med andres mening, selv om det til tider kan være svært.

Lad være med at gå rundt og spille en, du ikke er. Vær dig selv og ingen anden. Vis dig frem, vær åben og fortæl folk din ærlige mening, når du bliver spurgt, i stedet for at sige det, folk regner med, at du siger. Gem genertheden væk og spring ud af din lukkede skal. Hvis du bare forsøger at være som alle andre, så får folk en forkert opfattelse af dig, og så kan de ikke trænge igennem din personlighed. Konsekvensen kan være, at de tager afstand til dig, fordi de ikke ved, - eller kan finde ud af -, hvem du er.

Hvis du en dag har lyst til at tage i skole i joggingtøj og uden makeup på, så gør det. Den eneste, du skal leve op til, er dig selv. På den måde vil du blive respekteret, fordi du er 100 % dig selv.

Mit bedste råd er derfor, at du bare skal VÆRE DIG SELV!

MestLæste