Helbred & balance

Få et bedre selvværd

Af Line Sølvhøj Jensen Foto: Colourbox 3. april 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mange piger går desværre helt uden grund rundt med et dårligt selvværd. Er du en af dem? Så læs med her og få hjælp til, hvordan du får et bedre selvværd.

Det kan være svært at forstå, hvorfor mange piger har et dårligt selvværd. Tit er det nemlig ikke kun de stille og usikre piger, der har et dårligt selvværd, men også dem, der ser godt ud og får de gode karakterer.

Faktisk viser undersøgelser, at 50 % af alle piger har et dårligt selvværd, og det er ret mange. Som pige er man oftest meget kritisk over for sig selv, og de fleste piger måler sig (desværre!) med de kendte stjerner, modeller og veninderne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Har du først fået tanken, at du ikke er god nok, så kan det være rigtig svært at få tanken ud af hovedet. Det hjælper ikke, at andre fortæller dig, at du er smuk, sød, dygtigt og fantastisk, for så længe, du ikke selv kan se det, vil du alligevel ikke tro på.
[faktaBox]
Sådan kan du få et bedre selvværd…

* Prøv kun at tænke positivt om dig selv. Tænk på alle de positive sider ved dig selv - og sig dem højt for dig selv!

*Gør noget, du godt kan lide og som gør dig glad.

*Bliv bedre til alt det, du allerede er god til. Er du for eksempel god til håndbold, så brug mere tid på det. Er du god til matematik, så hjælp dine klassekammerater. Dit selvværd vil stige, når du bliver bedre til det, du er god til.

*Ros dig selv for alle de ting, du er god til. Du kan skrive dem ned på et stykke papir, og tage sedlen med dig, så du hele tiden kan kigge på den og blive mindet om det, du er god til.

*Skriv ned, når du gør noget godt eller når der er sket noget, som har gjort dig glad.

*Snak med dine veninder om, hvordan du har det.

*Tag imod ros fra andre.

MestLæste