Mad & opskrifter

Opskrift på lækre alkoholfrie drinks

Af Marie Søndergaard 18. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har fundet opskrifter på supernice drinks uden alkohol til venindeaftener eller klassefester. Læs med her og kom i gang med at mixe!

Hvis du mangler lidt inspiration til lækre alkoholfrie drinks, når der skal holdes fest, eller der bare skal hygges, så prøv en af de her tre opskrifter. Det er ikke ret svært, og de smager supergodt!


Mojito med juice

Det skal du bruge:
Juice (for eksempel mango eller ananas)
Danskvand
Knust is
10-12 mynteblade
1 økologisk lime

Sådan gør du:
Skær limefrugten i både og put dem i et højt glas - stadig med skræl på, da det giver smag. Hæld også myntebladene i glasset og mos det godt med en morter eller en ske. Hæld masser af knust is i glasset og fyld det derefter op med lige meget danskvand og juice. Så er I klar til at smage!

Tip: I stedet for juice, kan du også blende hindbær og putte dem i - det smager virkelig godt! Bare husk at koge hindbærrene først, hvis de er frosne.

Læs også: Fem supersunde drikke til efter skole!

Pina colada

Piña Colada

Det skal du bruge:
Kokosmælk eller almindelig mælk
Kokossirup
Ananasjuice
Isterninger

Sådan gør du:
Hæld lige meget ananasjuice og mælk i et glas og tilsæt forsigtigt kokossirup, til du synes, drinken har den helt perfekte smag. Hæld det hele i en blender og blend i kort tid, så den får en lækker konsistens. Hæld til sidst drinken tilbage i glasset og put isterninger i. Drinken er både lækker, cremet og kold!

Tip:
Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af din Piña Colada, kan du putte en klat vaniljeis i drinken, uhm!
Filur

Det skal du bruge:
Appelsinjuice
Rød sodavand

Sådan gør du:
Den her drink er meganem, og så smager den næsten ligesom en Filur-is! Du skal bare have et stort glas, hvor du hælder lige meget juice og rød sodavand i. Voila, så er den færdig. UHM!

Tip: Du kan prøve at eksperimentere med grøn sodavand. Det er sjovt!Pynt til drinks

Det er rigtig flot, og så smager det også godt med sukker på kanten af glasset. Du skal bare dyppe kanten af glasset i vand og bagefter i sukker og så lade det tørre. Hvis det skal være en flot farve, kan du bruge frugtfarve i stedet for vand.

Det pynter også rigtig fint, hvis du sætter et stykke frugt på kanten af dit drinkglas. Og så husk masser af flotte sugerør!

Læs også: Sådan laver du lækker lemonade!

MegetMere