Mad & opskrifter

Emil Obels tøm-køleskabet-cookies

Opskrift af Emil Obel 6. oktober 2023
Foto: Bag for BørneTelefonen
Emil Obel har, i anledning af "Bag for BørneTelefonen", lavet en fantastisk opskrift på kompostcookies. Du bekæmper madspild og får lækre cookies på samme tid, win-win!
15 min
Tid i alt 45 min

Kompostcookies

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • Et par store håndfulde blandet fyld, såsom chokoladeknapper, smarties, chokoladebarer, skumfiduser, nødder, saltstænger, chips, cornflakes, havregryn, tørret frugt osv ...

Emil Obel er bage-ambassadør for Børns Vilkårs landsdækkende event ’Bag for BørneTelefonen,’ som løber af stablen i oktober. Gennem hele måneden vil omkring 87.000 børn og unge være med til at bage og sælge kager og brød til familie og venner, hvis bidrag går til Børns Vilkårs arbejde med at drive BørneTelefonen. Emil Obel har i den forbindelse lavet nye og spændende opskrifter, som er lette at gå til.

Fremgangsmåde

  1. Rør smør, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen til en ensartet cremet masse.
  2. Rør derefter ægget i og til sidst mel, bagepulver og salt i til det er blandet godt sammen.
  3. Hak dit fyld groft og rør halvdelen i dejen.
  4. Del dejen i 12 og tril den til kugler på størrelse med golfbolde.
  5. Vend kuglerne i det resterende drys og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
  6. Bag dem en plade ad gangen i 12-15 min. ved 175 grader varmluft til de er gyldenbrune.
  7. Lad dem køle af før de pilles af bagepapiret og opbevar dem i en lufttæt beholder indtil servering.
Emil Obel er bage-ambassadør for Børns Vilkårs landsdækkende event ’Bag for BørneTelefonen.’
Foto: Bag for BørneTelefonen

MestLæste