Mad & opskrifter

Emil Obels snaskede kanelsnegle

Opskrift af Emil Obel 4. oktober 2023
Foto: Bag for BørneTelefonen
Man går aldrig galt i byen med kanelsnegle, og her er Emil Obels bud på snaskede kanelsnegle.
1 t og 0 min
Tid i alt 1 t og 20 min

Gærdejen

  • 100 g smør
  • 1,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 350 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt

Remonce

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 spsk stødt kanel

Emil Obel er bage-ambassadør for Børns Vilkårs landsdækkende event ’Bag for BørneTelefonen,’ som løber af stablen i oktober. Gennem hele måneden vil omkring 87.000 børn og unge være med til at bage og sælge kager og brød til familie og venner, hvis bidrag går til Børns Vilkårs arbejde med at drive BørneTelefonen. Emil Obel har i den forbindelse lavet nye og spændende opskrifter, som er lette at gå til.

Fremgangsmåde

  1. Smelt smøren i en gryde eller i mikroovn.
  2. Rør smør og mælk sammen og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt rigtig godt og længe til dejen er smidig og ikke klistrer. Dette kan med fordel gøres i en røremaskine.
  4. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie, læg et viskestykke over og lad den hæve en halv times tid.
  5. Rør imens smør, sukker og stødt kanel sammen til remoncen.
  6. Kom en smule olie ud på køkkenbordet og vend dejen herud på.
  7. Tryk eller rul dejen uden til et rektangel på ca. 30x40 cm.
  8. Smør remoncen ud på dejen og rul den op som en roulade.
  9. Skær dejen ud i 12 stykker med en tykkelse på et par centimeter.
  10. Kom sneglene i papirs-muffinforme i en muffin metalform og bag dem ved 175 grader varmluft i ca. 20 min til de er gyldenbrune.
  11. Lad dem køle af og pynt evt med glasur inden servering

TIP: Papirs-muffinforme holder på snasket og gør det nemmere at dele sneglene ud, men du kan også sagtens bage sneglene på en bageplade med bagepapir.

Emil Obel er bage-ambassadør for Børns Vilkårs landsdækkende event ’Bag for BørneTelefonen.’
Foto: Bag for BørneTelefonen

MestLæste