Skønhed

Vasker du dit hår forkert?

Af Luise Gregersen 23. april 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Før din næste hårvask, så tjek lige, om du begår nogle af de her fejl!

Hvis du gerne vil have superlækre lokker, der strutter af sundhed, så skal du altså allerede starte under bruseren! Der er nemlig ret mange ting, der kan spænde ben for dit hårs sundhed, hvis du vasker dit hår forkert.

Læs også: 10 beauty-fejl du (måske) begår hver dag

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har samlet de mest almindelige hårvaske-fails lige her!

Du bruger altid den samme shampoo og balsam

Når du bruger den samme shampoo og balsam hver gang, du vasker dit hår, så vil produkterne ikke have den samme effekt, fordi dit hår vænner sig til dem. Hav to-tre forskellige shampooer og balsamer, og skift lidt imellem dem. Så holder du dit hår på dupperne!

Læs også: Renser du dit ansigt forkert?

Du glemmer at massere din hovedbund

Når du vasker dit hår, så massér din shampoo blidt ind i hovedbunden med dine fingerspidser. På den måde får du gang i blodomløbet og får dine hårrødder til at producere naturlige olier, der får dit hår til at se vildt glansfuldt ud!

Du bruger balsam i din hårbund

Lige meget hvor tørt du synes dit hår er, så er balsam i hovedbunden altså et kæmpe no-go! Det vil nemlig få dit hår til at klaske helt sammen! Balsam er supergodt til dine spaltede spidser, men når du bruger den i hele håret, så klasker din frisure helt sammen! Som tommelfingerregel skal der ikke balsam i den del af dit hår, der er over dine øreflipper.

Læs også: Bumser - Slip af med dem nu

Du vasker dit hår for ofte

Det er så lækkert med rent, friskt hår, men hvis du bruger shampoo dagligt, fjerner du dit hårs naturlige olier, og det udtørrer håret. Prøv at springe shampooen over hver anden dag. Du kan eventuelt friske din frisure op med en tørshampoo!

Du børster dit hår under bruseren

Du må aldrig børste dit hår, mens det er vådt. Når dit hår er vådt, er det nemlig meget skrøbeligt, og derfor knækker det nemt. Børst i stedet dit hår, inden du vasker det.

Læs mere om