Skønhed

10 beautyfejl, du (måske) begår hver dag

Af Cecilie Rosfort-Nees 24. februar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Brug lige fem minutter på at tjekke, om du har dummet dig foran spejlet her til morgen …

1. Du tager for meget blush på
Hvis man kan se din blushs kanter, har du taget for meget på. Du kan redde det ved at lægge lidt pudder ovenpå eller ved forsigtigt at fjerne det med en ren makeupsvamp eller en serviet. Når det kommer til blush, er huskereglen: Jo mindre, jo bedre! Det skal jo helst se ud, som om du ikke har noget makeup på kinderne, men bare har en naturlig og lækker glød.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Du bruger balsam i hele håret
Du tænker, at du gør noget godt for dit hår, når du kommer balsam i hele håret, men faktisk gør du det modsatte - balsammen gør nemlig dit hår tungt og klasket, og du kan også risikere, at det kommer til at se fedtet ud. Nøjes med at komme balsam i håret fra ørerne og ned fremover.

3. Du bruger ikke overlak
Det er ret surt at have brugt tid på at lægge en fin neglelak, hvis den skaller af et par timer senere, ik'? Overlak er vejen frem, hvis du vil beskytte din hotte manicure bedst muligt.

Læs også: Snyd dig til et sundt look

4. Du står for tæt på spejlet, når du plukker bryn
Hvis du står for tæt på spejlet, når du plukker dine bryn, kommer du nemt til at fjerne for mange hår, og du har ikke et særlig godt overblik over hele dine bryns facon. Gå i stedet efter et større spejl og meget gerne ét i nærheden af et vindue. Gå tæt på, når du skal plukke og træd et skridt tilbage for at tjekke symmetrien.

5. Du bruger ikke varmebeskyttelse
Hvis du tit styler dit hår med glattejern eller hårtørrer, er du forhåbentlig storforbruger af varmebeskyttelse. Et varmebeskyttende produkt sørger nemlig for, at dit hår ikke bliver alt for frizzy, tørt og skadet af de varme stylere.

6. Du vasker ikke dine makeuppensler
Det er nemt at glemme at vaske sine makeuppensler, men det er faktisk ret vigtigt! Makeuppensler bliver nemlig ikke alene fyldt med en masse forskellige farver produkter - de bliver også fyldt med bakterier, som i værste fald kan give dig bumser. Vask dine pensler med en mild shampoo cirka en gang om ugen, og lad penslerne tørre liggende.

Læs også: Lav dine egne skønhedsprodukter

7. Du tager for meget parfume på
Den dufter jo bare sååå nice, din parfume, og derfor er det selvfølgelig fristende at spraye en masse på, men husk nu, at du bliver "duft-blind", når du har brugt en duft et stykke tid, og derfor nemt kan komme til at tage for meget på. Spørg din veninde eller din søster, om du - helt ærligt - dufter for meget af parfume.

8. Du sjusker med mascaraen
1, 2, 3 sekunder og så fik du styr på mascaraen eller hvad? Prøv lige at gå lidt tættere på spejlet - ville resultatet ikke være blevet endnu flottere, hvis du havde brugt bare lidt længere tid på projektet? Prøv at koncentrere dig om at få mascarabørsten helt ind til vipperødderne og helt ud til spidserne. Husk, at to tynde lag mascara giver et flottere resultat end ét tykt.

9. Du bruger produkter, der er for gamle
Dine produkter holder (desværre!) ikke evigt, og derfor er det vigtigt, at du holder styr på udløbsdatoen på sagerne. Tjek, hvor længe din mascara, din gloss og din concealer kan holde lige her.

10. Du bruger den forkerte concealer
Jep, den concealer, du bruger under øjnene, må godt være lysere end din foundation, men hvis det er en concealer til urenheder, du har brug for, skal den altså have samme farve som din concealer - ellers kommer du nemlig til at lægge fokus på dine bumser i stedet for at skjule dem. Og det var jo ikke lige det, der var planen, vel? Spørg om hjælp til at finde den rigtige farve der, hvor du køber makeup.

Herunder kan du læse, hvorfor du IKKE skal sove med makeup!

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.
Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!
Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud.
Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.
Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.

MestLæste